L’oposició retreu al govern l’elevada despesa en il·luminació nadalenca
ERC, Cs, VR i AUP critiquen l’executiu per destinar més de 300.000 euros a la il·luminació de Nadal
Política | 4 de novembre de 2019

MARTA CABRERA
El Ple del mes d’octubre va estar centrat en la discussió al voltant de la despesa de l’Ajuntament en elements decoratius lumínics del Nadal. El consistori ha tret a licitació un concurs per valor de 236.374,71 euros, corresponents a la instal·lació d’un túnel de llum, un laberint lumínic i dos arbres gegants que també estaran il·luminats. A aquest import, cal afegir els prop de 100.000 euros de la il·luminació habitual de Nadal.

Els partits de l’oposició es van mostrar contraris a aquesta despesa en el debat d’una moció presentada per Esquerra Republicana (ERC) que proposava obrir un procés participatiu per tal que comerciants i ciutadania decidissin una part dels costos de la il·luminació de Nadal.

El portaveu d’Esquerra, Xavier Corbera, va demanar a l’executiu local, format pel Partit dels Socialistes i En Comú Podem, que no malbarati i que gestioni els recursos públics de forma responsable: “Com li diem a la gent que no arriba a final de mes que ens gastem més de 200.000 euros en túnels de llum?”.

Per la seva banda, el regidor de Ciutadans, Roberto Martín, va carregar contra el govern, que considera que “està més a prop de convertir el Nadal en una batalla entre Rubí i Vigo per la ciutat més estrambòtica del país” i va recordar a En Comú Podem les crítiques que havien fet en el passat a aquestes instal·lacions.

Retret que va compartir Toni García, de Veïns per Rubí que considera que “la despesa és injustificable i insostenible” i va recordar que cal sumar-la a la instal·lació de la pista de gel, que el regidor d’Infància i Educació, Víctor García, va confirmar que es tornarà a muntar.

Per últim, la regidora de l’Alternativa d’Unitat Popular, Betlem Cañizar va afirmar que és “absurd que el Rubí Brilla tingui menys pressupost” que la il·luminació de Nadal.

Davant de totes aquestes crítiques, el portaveu del PSC, Moisés Rodríguez, va dir que “la llum i els elements de Nadal són un pol d’atracció de la ciutat per portar clientela” i va quantificar en “450.000 euros l’impacte econòmic directe sobre el comerç” dels elements de llum. Des de les files dels comuns, es va optar pel silenci sobre aquesta qüestió.

Rebutgen la moció sobre el Nadal i els infants
Tampoc va prosperar la moció per elaborar un programa d’ajuts i serveis per atendre les necessitats de lleure dels infants i adolescents de Rubí durant el Nadal. Víctor García va fer una enumeració de totes les activitats que l’Ajuntament organitza coincidint amb aquestes dates.
El Ple va tenir lloc el dijous de la setmana passada. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments