Primeres passes per comprar la Supersond i l'antic local de La Caixa
Actualitat | 4 de novembre de 2019

REDACCIÓ
En la sessió plenària, el govern va aprovar, amb l’oposició en contra, modificacions de crèdit per tal d’afrontar en els propers mesos la compra de l’antic edifici de la Supersond i el local comercial de l’avinguda Barcelona que fins fa poc ocupava La Caixa. En el cas de la Supersond, el pressupost de compra gira al voltant d’1,5 milions d’euros únicament per la seva adquisició, que es destinaria a “equipament cultural i de joventut”.

Per la seva banda, el local comercial de la Caixa costaria 635.000 euros i es destinaria a “un equipament per un centre d’innovació”. Tant ERC com CS, l’AUP i VR van criticar la manca de planificació, la inexistència d’un Pla d’Equipaments i sobretot, el fet que el consistori tingui patrimoni en desús o directament abandonat, com és el cas de les Torres Massana o els antics cinemes.
L'antic local de La Caixa que vol adquirir l'Ajuntament està a l'avinguda de Barcelona. / C.Buxó
Tombada la proposta de crear un Pla d’Eficiència Energètica
La moció que va presentar Veïns per Rubí per tal de crear un Pla d’Eficiència Energètica va ser tombada pel govern, format pel PSC i els comuns. Andrés Medrano, regidor de Sostenibilitat i Medi, va justificar la posició de l’executiu afirmant que en darrer Ple ja es va aprovar un text “amb el compromís de treballar per l’eficiència energètica”.

L’única moció que es va aprovar al Ple va ser la que va presentar l’Alternativa d’Unitat Popular per millorar la promoció i la difusió de les activitats al teatre municipal La Sala, que va ser aprovada en Junta de Portaveus.

D’altra banda, la moció de l’AUP sobre l’obertura d’un servei d’urgències socials al CAP Mútua de Rubí va ser retirada amb el compromís de treballar tècnicament un text per tal d’aprovar-la en properes sessions plenàries.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
L’Ajuntament reparteix 3.000 clakis a les escoles per promocionar la recollida de l’oli de cuina usat
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional