ERC aposta per “l’amnistia, el diàleg i el referèndum”
“L’estat ha d’entendre que la governabilitat d’Espanya depèn que hi hagi una solució política per a Catalunya”
Política | 5 de novembre de 2019

MARTA CABRERA
La consellera de Justícia, Esther Capella, ha estat la protagonista de l’acte de campanya que ha organitzat Esquerra Republicana a l’Ateneu de cara a les eleccions al Congrés d’aquest diumenge. Capella ha demanat el vot per la formació republicana i ha criticat el PSOE per tornar a convocar eleccions pensant més en el “partidisme” que en “les necessitats de la ciutadania”.

La consellera ha subratllat que “l’estat ha d’entendre que la governabilitat d’Espanya depèn que hi hagi una solució política per a Catalunya” i considera que aquesta ha de passar per “l’amnistia, la negociació, el diàleg i el referèndum”.

També ha recordat que Pedro Sánchez va ser president gràcies a una moció de censura en què ERC va votar a favor. “Nosaltres posem els interessos de la ciutadania per sobre del partit, per això vam donar suport a la moció de censura i per això ens vam abstenir aquest estiu en la investidura”. Sobre aquesta abstenció, Capella ha justificat que “era la millor opció per iniciar i continuar un diàleg sincer amb l’estat i avançar cap a una solució política”, però avisa que la situació, després de la sentència, ha canviat i que ERC demanarà “gestos” de cara a la investidura. “Hi ha moltes coses a tenir en compte, la reforma laboral ha de ser derogada, també la llei mordassa, i cal posar l’accent en la protecció de drets i llibertats públiques".
Esther Capella, protagonista de l’acte de campanya d’ERC. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els ‘Pijames solidaris’ de la botiga Crisma recapten 2.500 euros per la Fundació Vicente Ferrer