ERC aposta per “l’amnistia, el diàleg i el referèndum”
“L’estat ha d’entendre que la governabilitat d’Espanya depèn que hi hagi una solució política per a Catalunya”
Política | 5 de novembre de 2019

MARTA CABRERA
La consellera de Justícia, Esther Capella, ha estat la protagonista de l’acte de campanya que ha organitzat Esquerra Republicana a l’Ateneu de cara a les eleccions al Congrés d’aquest diumenge. Capella ha demanat el vot per la formació republicana i ha criticat el PSOE per tornar a convocar eleccions pensant més en el “partidisme” que en “les necessitats de la ciutadania”.

La consellera ha subratllat que “l’estat ha d’entendre que la governabilitat d’Espanya depèn que hi hagi una solució política per a Catalunya” i considera que aquesta ha de passar per “l’amnistia, la negociació, el diàleg i el referèndum”.

També ha recordat que Pedro Sánchez va ser president gràcies a una moció de censura en què ERC va votar a favor. “Nosaltres posem els interessos de la ciutadania per sobre del partit, per això vam donar suport a la moció de censura i per això ens vam abstenir aquest estiu en la investidura”. Sobre aquesta abstenció, Capella ha justificat que “era la millor opció per iniciar i continuar un diàleg sincer amb l’estat i avançar cap a una solució política”, però avisa que la situació, després de la sentència, ha canviat i que ERC demanarà “gestos” de cara a la investidura. “Hi ha moltes coses a tenir en compte, la reforma laboral ha de ser derogada, també la llei mordassa, i cal posar l’accent en la protecció de drets i llibertats públiques".
Esther Capella, protagonista de l’acte de campanya d’ERC. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments