ERC aposta per “l’amnistia, el diàleg i el referèndum”
“L’estat ha d’entendre que la governabilitat d’Espanya depèn que hi hagi una solució política per a Catalunya”
Política | 5 de novembre de 2019

MARTA CABRERA
La consellera de Justícia, Esther Capella, ha estat la protagonista de l’acte de campanya que ha organitzat Esquerra Republicana a l’Ateneu de cara a les eleccions al Congrés d’aquest diumenge. Capella ha demanat el vot per la formació republicana i ha criticat el PSOE per tornar a convocar eleccions pensant més en el “partidisme” que en “les necessitats de la ciutadania”.

La consellera ha subratllat que “l’estat ha d’entendre que la governabilitat d’Espanya depèn que hi hagi una solució política per a Catalunya” i considera que aquesta ha de passar per “l’amnistia, la negociació, el diàleg i el referèndum”.

També ha recordat que Pedro Sánchez va ser president gràcies a una moció de censura en què ERC va votar a favor. “Nosaltres posem els interessos de la ciutadania per sobre del partit, per això vam donar suport a la moció de censura i per això ens vam abstenir aquest estiu en la investidura”. Sobre aquesta abstenció, Capella ha justificat que “era la millor opció per iniciar i continuar un diàleg sincer amb l’estat i avançar cap a una solució política”, però avisa que la situació, després de la sentència, ha canviat i que ERC demanarà “gestos” de cara a la investidura. “Hi ha moltes coses a tenir en compte, la reforma laboral ha de ser derogada, també la llei mordassa, i cal posar l’accent en la protecció de drets i llibertats públiques".
Esther Capella, protagonista de l’acte de campanya d’ERC. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
L’Ajuntament reparteix 3.000 clakis a les escoles per promocionar la recollida de l’oli de cuina usat
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional