El Festival La Nuu es consolida com a referent en el món de la fotografia en l’àmbit internacional
Cultura | 6 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La 5a edició del Festival de Fotografia de Rubí La Nuu s’ha tancat aquest cap de setmana amb un balanç final molt positiu. Durant tot el mes d’octubre, la proposta organitzada per l’Ajuntament i dirigida pel rubinenc Carles Mercader ha evidenciat l’interès creixent de la ciutadania de Rubí i la gran acceptació que té l’esdeveniment entre persones d’arreu del món aficionades a la fotografia.

Sota el lema ‘El món no existeix’, el festival ha reunit les obres de tretze autors i autores de prestigi internacional, que s’han pogut veure exposades a diverses façanes de la ciutat. La mostra s’ha completat amb un programa d’activitats que conjugava propostes adreçades al conjunt de la població amb d’altres pensades per a un públic especialitzat.

Com en edicions anteriors, una de les iniciatives que han gaudit de més èxit han estat les visites guiades a l’exposició, a càrrec del propi director del festival. L’activitat ha comptat amb una assistència mitjana d’una cinquantena de persones, que d’aquesta manera han pogut contextualitzar i interpretar millor les obres dels artistes participants. Entre la gent que s’ha apuntat a les rutes, s’ha registrat un increment de rubinencs i rubinenques, que han compartit passejada amb persones de tot Catalunya, especialment de Barcelona, i fins i tot turistes europeus que han conegut el festival mentre visitaven la capital catalana. També hi han assistit algunes de les fotògrafes que exposaven a la present edició, com és el cas de Margaret Lansink, Patricia Bofill i Tatiana Gutiérrez.

Cloenda amb Calin Kruse
Dijous de la setmana passada es va celebrar al Castell la tradicional conferència de cloenda del festival, a càrrec del fotògraf i editor d’origen alemany Calin Kruse. El director i dissenyador de la prestigiosa editorial Dienacht va explicar a les prop de 50 persones assistents alguns dels seus principals projectes.
El mateix Kruse també va oferir el taller final del festival, que es va celebrar durant quatre dies a l’espai Ull per Ull i que va tractar sobre l’edició de fotollibres. Els fotògrafs i fotògrafes participants provenien de llocs tan diferents com els Estats Units, França o Eslovènia. També hi van assistir el rubinenc Víctor Baladoch, guanyador del premi Screen 2018, i l’autor de Terrassa Miquel Llonch.
El director del festival, Carles Mercader, oferint una de les visites guiades. / Ajuntament de Rubí – La Nuu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
Els treballadors de Continental arriben a un principi acord d’indemnització pels acomiadaments