55.055 rubinencs i rubinenques poden votar a les eleccions de diumenge
Política | 7 de novembre de 2019

REDACCIÓ
Un total de 55.055 rubinencs i rubinenques tindran dret a vot a les eleccions generals d’aquest diumenge 10 de novembre.

Els col·legis electorals establerts per a la renovació dels 350 escons del Congrés dels Diputats i els 208 del Senat seran els mateixos que l’anterior convocatòria electoral, els comicis municipals del 26 de maig.

En aquest sentit, com que el Casino continua tancat, els electors que votaven en aquest espai electoral es repartiran entre l’Ateneu, el Rubí Forma i l’escola Pau Casals. En total es constituiran 85 meses electorals distribuïdes pels 25 punts de votació.

A les darreres eleccions generals, celebrades fa només sis mesos, la ciutat va registrar una participació històrica, ja que un 76,25% del cens va exercir el seu dret a vot. Es tracta de la participació més elevada dels darrers 37 anys en unes eleccions generals.

Ara caldrà saber si la ciutadania manté el seu compromís amb les urnes o el cansament de tantes convocatòries electorals en el mateix any afavoreix l’abstenció.

Pel que fa als resultats, el Partit dels Socialistes de Catalunya va ser la força més votada i va recuperar l’hegemonia que havia perdut en les convocatòries del 2015 i 2016 en favor d’En Comú Podem.

Aquesta última coalició va ser la segona força més votada, mentre que ERC es va situar com a tercer partit amb més suport, desplaçant Ciudadanos (Cs) que va caure a la quarta posició.

Junts per Catalunya va ser la cinquena força, mentre que el Partit Popular va ser el partit que més suport va perdre a la ciutat. Finalment, la formació ultradretana Vox va rebre 1.903 vots a Rubí.
Es constituiran 85 meses electorals. / Arxiu Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
L’Ajuntament reparteix 3.000 clakis a les escoles per promocionar la recollida de l’oli de cuina usat
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional