Cues al jutjat de Rubí per la campanya d'autoinculpacions d'Òmnium
Política | 8 de novembre de 2019

MARTA CABRERA
La crida d'Òmnium a la ciutadania perquè se sumés a la campanya d'autoinculpacions pel referèndum de l'1 d'octubre i per la manifestació del 20 de setembre va arribar ahir a Rubí. Veïns de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal van estar fent cua dijous al matí per tal de presentar un escrit d'autoinculpació. "És una més de les activitats que fem, creiem que és un gest necessari que il·lustra que davant de la sentència, nosaltres el que diem és reincidència", ha explicat el president d'Òmnium Rubí, Martí Pujol.

El dirigent de l'entitat independentista ha explicat que l'autoinculpació és un recurs legal que tenen els ciutadans i que ja s'ha fet en altres ocasions, com per exemple amb l'objecció de consciència contra el servei militar obligatori. "Ja que l'estat ha decidit que aquest és un problema judicial i no polític, volem exercir els nostres drets en l'àmbit judicial", va explicar.

En la jornada d'ahir, només 35 persones van poder presentar l'autoinculpació, la resta no van poder presentar la documentació al jutjat. En un primer moment, el Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya (TSJC) va determinar que només podien entrar 25 registres d'aquest tipus, tot i que la jutgessa de guàrdia del jutjat número 4 de Rubí posteriorment va augmentar fins a 35 aquesta xifra. Martí Pujol recorda que les autoinculpacions es poden fer qualsevol dia al jutjat de guàrdia de Rubí entre les 9 i les 14 hores amb la documentació que facilita Òmnium.

Ahir també hi va haver jornades d'autoinculpació a Terrassa, Manresa i Vilanova i la Geltrú.
Veïns de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal fent cua ahir davant del jutjat. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Tornen els Tres Tombs, una de les festes més antigues de Rubí
L’Ajuntament compra tres pisos al banc per 250.000 euros per destinar-los a famílies vulnerables
El Casal de la Gent Gran de Rubí es converteix en un Casal Cívic obert a tothom
El torrent dels Alous, frontera històrica entre Rubí i Sant Cugat
L’AUP vol reclamar a la Generalitat més places públiques de residència i centres de dia