L’Ajuntament amplia l’skatepark de Can Sant Joan
Esports | 11 de novembre de 2019

REDACCIÓ
Les obres d’ampliació de l’skatepark de Can Sant Joan comencen aquesta setmana, segons ha informat el consistori. Les actuacions tenen com a objectiu augmentar la superfície dedicada a aquesta pràctica esportiva, dissenyar un circuit per a diferents nivells de dificultat i crear zones d’estada per al públic.

L’ampliació vol donar resposta a la creixent demanda dels patinadors i patinadores, que reivindicaven un nou circuit perquè l’actual s’ha quedat petit. El projecte preveu conservar l’skatepark existent, fent-hi alguna actuació de manteniment; dissenyar un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i projectar aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual es crearan espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.

Els treballs consistiran a enderrocar el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’skatepark ─quarter-pipes, rampes, hubbas, hip, baranes inclinades, manuals i ledges, rails, escales amb rail i bowls─ i pavimentar la zona patinable, entre altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’habilitaran recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark tindrà dos accessos des de la vorera, que es caracteritzaran pel canvi de material del paviment. El nou skatepark aprofita la suau pendent del terreny en el qual s’instal·la i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es composarà de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència en la pràctica de l’skate.

L’Ajuntament ja ha donat a conèixer el projecte a l’entitat La Skateboarding Rubí, que precisament havia fet aquesta demanda al consistori.

Les obres les durà a terme l’empresa Roig i Fills Associats, SA per un import de 289.190 euros. El termini d’execució d’aquests treballs és d’uns quatre mesos. Durant la major part d’aquest temps, es podrà seguir fent ús de l’skatepark actual. Només es limitarà l’accés mentre es facin les tasques de reparació de la instal·lació existent.
Un patinador, a l'skatepark de Can Sant Joan. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Forçats a marxar
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats