L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Esports | 11 de novembre de 2019

LARA LÓPEZ
Dissabte es va estrenar la nova seu. / L.L.
L’Escola d’Escacs de Rubí va inaugurar el passat dissabte la seva nova seu, un local ubicat al carrer de la Creu, 25, amb una jornada matinal d’escacs. Per primer cop en els seus 70 anys d’història, l’Associació d’Escacs Rubinenca compta amb un local propi. Els infants i joves alumnes de l’escola realitzen aquí les seves classes des del mes de setembre, gràcies al finançament de les famílies i el club.

L’Escola d’Escacs va iniciar la seva activitat el 2010 a un local d’entitats del carrer Vapor amb 4 alumnes. L’any següent, l’Associació de Veïns de la Zona Nord els va oferir traslladar-se a la seva seu, on van estar 6 anys i, finalment, entre setembre de 2017 i juny de 2019 van reubicar les classes al menjador de l’Escola Montessori. L’Associació d’Escacs va acceptar el trasllat al menjador acordat amb l’Ajuntament, on han estat fent classes durant els darrers dos anys, tot i que l’espai no s’adequava a les seves activitats i estava limitat a 1 hora dues tardes a la setmana.

Antonio Muñoz, president de l’Associació d’Escacs Rubinenca des de fa 8 anys, explica que “en 70 anys d’història, l’Associació Rubinenca d’Escacs mai ha tingut un local municipal, sinó que altres entitats locals ens han acollit a les seves instal·lacions”. Muñoz agraeix enormement la generositat de les associacions locals. L’entitat esportiva va deixar el menjador de l’Escola Montessori degut a la limitació horària i d’espai. Acabat el curs passat, van demanar a l’Ajuntament ampliar les hores d’ús del menjador durant un mes per preparar dos dels alumnes per la final de la competició catalana escolar d’escacs. Des de l’Ajuntament els van demanar fer el tràmit via instància per consultar amb el Departament d’Ensenyament, un procediment amb el qual haurien perdut gairebé tot el mes abans del torneig, segons explica el president del club.

Davant d’aquesta situació, els pares i mares dels infants i els monitors de l’associació van reunir-se per buscar una solució i van decidir pujar la quota de les famílies per destinar-la tota a pagar el lloguer d’un local propi. Així doncs, al mes de setembre, l’Escola d’Escacs va començar la seva activitat al nou local amb 12 infants. Durant aquest dos mesos, el número d’alumnes s’ha multiplicat: avui compten amb 24 alumnes i han ampliat l’edat dels grups dels 4 als 16 anys. “Amagats com estàvem a una escola no podíem créixer, ara la gent ens veu, sap on estem i s’apropa per conèixer-nos”, sentencia Antonio Muñoz.

L’Escola d’Escacs divideix els infants en grups per nivell d’edat i nivell de formació. Els alumnes més avançats fan una formació específica que combina l’explicació teòrica sobre el taulell amb la pràctica a través d’un programa informàtic de perfeccionament de la tècnica d’escacs. Posteriorment, aquestes activitats amb l’ordinador es posen a la pràctica sobre el taulell. Els equips informàtics són una donació que el departament de Compres de la Universitat Autònoma de Barcelona els va fer fa dos anys per renovació de material, però l’associació no ha pogut utilitzar-los fins aquest mes de setembre al nou local.

L’Antonio Muñoz és un dels dos monitors de l’Escola d’Escacs Rubinenca que porten dos mesos treballant voluntàriament i invertint part del seu sou al lloguer del local, una situació que esperen solucionar en els propers mesos. “Hi ha molt interès per aprendre escacs entre la canalla. Volem consolidar el local i el número d’alumnes. L’Ajuntament té el poder per cedir espais a les entitats que ho necessiten”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més de 3.500 positius i sospitosos a Rubí
Focs artificials, gegants, missa i música per celebrar la festa de Sant Pere en petit format
L’Ajuntament regularà l’ús de la pirotècnia per evitar molèsties als col·lectius vulnerables
Bon Preu ha inaugurat un Esclat a Rubí
Amazon confirma que obrirà un centre logístic a Can Rosés
Rubí comença la nova etapa de la represa