L’AUP inicia una petició a Change.org per recuperar el camp de golf com a parc públic
Actualitat | 12 de novembre de 2019

REDACCIÓ
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha iniciat una petició a la plataforma Change.org dirigida als Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per demanar que es recuperi el camp de golf de Can Sant Joan per a convertir-lo en un gran parc interurbà compartit i gestionat de forma comuna entre Rubí i Sant Cugat.

En aquest sentit, la petició demana que l’Incasòl, propietari dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan, cedeixi la titularitat d’aquests als consistoris de Rubí i de Sant Cugat. També insta a modificar el pla parcial del Parc d’Activitats Econòmiques de Can Sant Joan i s’anul·li la disposició normativa que permetia que el sistema d’espais lliures en el qual s’integra el camp de golf es pogués destinar a aquest ús privatiu.

La petició, que ja compta amb més de 400 firmes, demana que es restauri el paisatge malmès a les antigues terres de Can Tiraïres, Can Sant Joan i Can Graells per la construcció del camp de golf i que es recuperin els conreus i els arbres eliminats, així com la capçalera del torrent dels Alous i l’històric camí de Can Tiraïres.

A més, volen que aquest gran espai verd es connecti amb l’espai del torrent dels Alous i la bassa dels Alous, per conformar un eix natural d’elevat interès.

Finalment, demanen la constitució d’un grup de treball compartit entre ambdues poblacions, amb la participació activa d’entitats ambientals i excursionistes dels dos municipis, per dissenyar de forma compartida el futur parc interurbà.

Tan l’Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat, a instàncies de l’AUP i de la CUP, han aprovat mocions a favor de recuperar el camp de golf per convertir-lo en parc públic. Tot i això, l’Alternativa considera que aquestes “són només dues declaracions d’intencions”, per això han presentat la petició a Change.org.
Pancarta de l'AUP.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí