L’AUP inicia una petició a Change.org per recuperar el camp de golf com a parc públic
Actualitat | 12 de novembre de 2019

REDACCIÓ
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha iniciat una petició a la plataforma Change.org dirigida als Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat i a l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per demanar que es recuperi el camp de golf de Can Sant Joan per a convertir-lo en un gran parc interurbà compartit i gestionat de forma comuna entre Rubí i Sant Cugat.

En aquest sentit, la petició demana que l’Incasòl, propietari dels terrenys del camp de golf de Can Sant Joan, cedeixi la titularitat d’aquests als consistoris de Rubí i de Sant Cugat. També insta a modificar el pla parcial del Parc d’Activitats Econòmiques de Can Sant Joan i s’anul·li la disposició normativa que permetia que el sistema d’espais lliures en el qual s’integra el camp de golf es pogués destinar a aquest ús privatiu.

La petició, que ja compta amb més de 400 firmes, demana que es restauri el paisatge malmès a les antigues terres de Can Tiraïres, Can Sant Joan i Can Graells per la construcció del camp de golf i que es recuperin els conreus i els arbres eliminats, així com la capçalera del torrent dels Alous i l’històric camí de Can Tiraïres.

A més, volen que aquest gran espai verd es connecti amb l’espai del torrent dels Alous i la bassa dels Alous, per conformar un eix natural d’elevat interès.

Finalment, demanen la constitució d’un grup de treball compartit entre ambdues poblacions, amb la participació activa d’entitats ambientals i excursionistes dels dos municipis, per dissenyar de forma compartida el futur parc interurbà.

Tan l’Ajuntament de Rubí com el de Sant Cugat, a instàncies de l’AUP i de la CUP, han aprovat mocions a favor de recuperar el camp de golf per convertir-lo en parc públic. Tot i això, l’Alternativa considera que aquestes “són només dues declaracions d’intencions”, per això han presentat la petició a Change.org.
Pancarta de l'AUP.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Forçats a marxar
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats