El professor universitari Ramon Franquesa parlarà sobre la ‘motxilla austríaca’ a l’assemblea de pensionistes dels dimarts
Actualitat | 13 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La propera assemblea del Movivment per unes Pensions Dignes de Rubí, que serà el dimarts vinent a les 10.30 hores a la plaça Pere Aguilera, comptarà amb la participació de l’activista i professor d’Economia Mundial de la Universitat de Barcelona Ramon Franquesa, qui explicarà què és la ‘motxila austríaca’, un sistema que creu que es podria aplicar a Espanya.

Per als pensionistes, aquest sistema que acompanya el treballador al llarg de la seva vida laboral amb aportacions per part de l’empresari a un compte d’estalvi i que pot ser rescatat en cas d’acomiadament o en el moment de la jubilació, és “una nova reforma laboral encoberta” i un tema d’interès per a tothom, els ja jubilats i els que encara estan en actiu.

Mobilitzacions
Durant la trobada d’aquest dimarts, es va convocar a la ciutadania a manifestar-se aquest diumenge 17 de novembre contra la Llei Aragonès a Barcelona. La sortida des de Rubí serà a les 11 hores des de l’estació de Ferrocarrils. A més, es va explicar que ja es treballa per coordinar-se amb altres assemblees per participar en una mobilització d’àmbit estatal prevista per al pròxim 16 de desembre.

També dimarts vinent es concretarà dia i hora per realitzar de nou una manifestació a Rubí.

Trobada amb l’alcaldessa
La setmana passada els pensionistes van entrar una instància a l’Ajuntament demanant una entrevista amb l’alcaldessa per parlar de les persones grans que viuen soles i els recursos de l’Ajuntament per atendre aquestes persones. També es vol plantejar alguna forma de col·laboració entre l’Ajuntament i el Moviment per a unes Pensions Dignes. Segons van explicar, encara no han rebut resposta a la seva petició i no tenen data i hora.
La 'motxilla austríaca' és un sistema de capitalització pels treballadors en cas d'acomiadament o jubilació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí