Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc
Política | 18 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya va debatre sobre una proposta de resolució presentada per Ciutadans (Cs) sobre la construcció de l’Escola del Bosc.

Fa uns mesos, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, van anunciar un acord per la construcció d’aquest centre. L’Ajuntament de Rubí es va comprometre a avançar els diners per construir l’edifici, que porta una dècada en barracons.

La proposta de Cs va ser defensada per la diputada rubinenca Sonia Sierra, que va acusar l’alcaldessa de Rubí i el conseller d’Educació “d’electoralistes”, ja que la proposta es va fer abans del període electoral de la primavera del 2019.

Els punts de la proposta de resolució es van votar per separat. Així, es va aprovar incloure el projecte de l’Escola del Bosc de Rubí al Pla d’Infraestructures Educatives i potenciar la coordinació i col·laboració entre les dues institucions per tal de tirar endavant el projecte. En canvi, no es va aprovar el punt que demanava dotar pressupostàriament l’obra el 2019, ja que Junts per Catalunya i Esquerra Republicana, els dos partits de govern, hi van votar en contra, al·legant que els pressupostos estan prorrogats.

També es va aprovar la proposta perquè es pugui iniciar al nou edifici el curs 2020-2021, amb l’abstenció dels dos partits de govern.

Aquest darrer supòsit, però, no es complirà. Segons ha explicat l’alcaldessa de Rubí, encara s’ha de signar el conveni i s’ha de licitar el projecte de redacció de l’obra: “Estem treballant amb la Generalitat, però per qüestions burocràtiques no es pot redactar un projecte d’aquesta magnitud abans que acabi l’any”.
L'Escola del Bosc fa una dècada que està en barracons. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública