Propostes d’Esquerra per millorar la ciutat durant els propers anys
Política | 20 de novembre de 2019

REDACCIÓ
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha posat sobre la taula un seguit de propostes per millorar la ciutat i ha demanat a l’equip de govern que les grans qüestions de ciutat s’abordin amb el màxim consens possible.

Xavier Corbera, portaveu de la formació política, ha lamentat que després de mig any del nou executiu, aquest encara no ha dit quins són els projectes estratègics que desenvoluparà.

Corbera va oferir una conferència en la qual va enumerar alguns dels principals projectes que la formació que lidera considera que són necessaris per millorar la ciutat.

En primer lloc, Corbera va insistir en la necessitat d’adquirir el Vapor Nou i les naus industrials que formen part d’aquest conjunt arquitectònic, que tenen un valor paisatgístic industrial. Unes instal·lacions que s’incorporarien al patrimoni municipal i que haurien de disposar d’un Pla d’Usos per decidir exactament quins serveis haurien d’oferir.

Xavier Corbera també va destacar el capítol de la mobilitat sostenible. Pels republicans, és imprescindible desenvolupar un Pla de mobilitat i caminar cap a una ciutat d’emissions baixes.

El portaveu del grup municipal també va posar en relleu la importància de transformar l’espai públic rubinenc. Entre les propostes més destacades en aquest àmbit hi ha la d’establir rutes per a vianants que connectin els espais verds i de lleure a l’aire lliure, transformar l’illa de vianants, ampliant-la i pacificant-la, realitzar una millora integral dels parcs i places més emblemàtics de la ciutat o redactar un pla d’accessibilitat.

Pel que fa al parc industrial i al comerç, Esquerra posa sobre la taula instaurar una àrea de promoció econòmica urbana per donar resposta a la llei que s’està tramitant al Parlament sobre aquesta qüestió i impulsar de nou el Consell de comerç.

Per últim, en matèria de seguretat i civisme, les propostes dels republicans impliquen actualitzar les normatives, per exemple en qüestions comercials, de terrassa, de tinença d’animals o de mobilitat, a més de fer campanyes de conscienciació cívica i de convivència i d’aplicar sancions reglamentàries.
Xavier Corbera va oferir una conferència el dilluns a l'Ateneu. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública