Continental vol vendre la fàbrica de Rubí, on treballen 760 treballadors que podrien perdre la feina
Economia | 22 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La multinacional alemanya Continental Automotive, dedicada a components de l'automòbil i que manté uns 250.000 treballadors a tot el món, ha anunciat una reestructuració mundial que inclou una reducció de la plantilla de 5.000 empleats. Segons l'empresa, aquestes mesures són necessàries per la disminució de les vendes en el sector de l'automoció i l'entrada massiva de nous competidors per la digitalització a la indústria de l'automoció.

La decisió afecta directament la planta que l'empresa té a Rubí, al polígon de Sant Genís, i fa perillar els llocs de treball dels seus 760 empleats. La fàbrica rubinenca es dedica principalment a la producció de dispositius i controls analògics, uns productes que ja no estan entre els objectius estratègics de la planta. Per això, la direcció ha informat que la seva intenció és iniciar "un possible procés de reindustrialització" a la planta per assegurar la seva continuïtat. L'objectiu seria vendre-la a una altra empresa del sector en sis mesos.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha reaccionat a l'anunci exigint a la direcció de Continental que faci les inversions necessàries a la planta de Rubí per modernitzar les instal·lacions i adaptar-les a la nova realitat del sector per produir components per a vehicles elèctrics. Des de CCOO, recorden que és una planta solvent i competitiva, amb una plantilla amb experiència contrastada.

Per la seva banda, UGT considera que es tracta d'una maniobra de l'empresa per substituir a mitjà termini llocs de treball fix per convertir-los en ocupació precària i temporal. Per això, exigeixen la derogació de les reformes laborals per revertir accions empresarials com aquesta.

A les 12 hores d'aquest divendres hi ha prevista una reunió entre el comitè d'empresa de la planta de Continental amb l'alcaldessa per exposar-li la situació.
La fàbrica dona feina a més de 700 persones. / Arxiu-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí