Continental vol vendre la fàbrica de Rubí, on treballen 760 treballadors que podrien perdre la feina
Economia | 22 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La multinacional alemanya Continental Automotive, dedicada a components de l'automòbil i que manté uns 250.000 treballadors a tot el món, ha anunciat una reestructuració mundial que inclou una reducció de la plantilla de 5.000 empleats. Segons l'empresa, aquestes mesures són necessàries per la disminució de les vendes en el sector de l'automoció i l'entrada massiva de nous competidors per la digitalització a la indústria de l'automoció.

La decisió afecta directament la planta que l'empresa té a Rubí, al polígon de Sant Genís, i fa perillar els llocs de treball dels seus 760 empleats. La fàbrica rubinenca es dedica principalment a la producció de dispositius i controls analògics, uns productes que ja no estan entre els objectius estratègics de la planta. Per això, la direcció ha informat que la seva intenció és iniciar "un possible procés de reindustrialització" a la planta per assegurar la seva continuïtat. L'objectiu seria vendre-la a una altra empresa del sector en sis mesos.

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha reaccionat a l'anunci exigint a la direcció de Continental que faci les inversions necessàries a la planta de Rubí per modernitzar les instal·lacions i adaptar-les a la nova realitat del sector per produir components per a vehicles elèctrics. Des de CCOO, recorden que és una planta solvent i competitiva, amb una plantilla amb experiència contrastada.

Per la seva banda, UGT considera que es tracta d'una maniobra de l'empresa per substituir a mitjà termini llocs de treball fix per convertir-los en ocupació precària i temporal. Per això, exigeixen la derogació de les reformes laborals per revertir accions empresarials com aquesta.

A les 12 hores d'aquest divendres hi ha prevista una reunió entre el comitè d'empresa de la planta de Continental amb l'alcaldessa per exposar-li la situació.
La fàbrica dona feina a més de 700 persones. / Arxiu-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Comencen les obres de rehabilitació del Casino després d'un any i mig de retard
Forçats a marxar
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats