Cartes de la Ciutadania
Opinió | 22 de novembre de 2019

Ciutadania
Pensar en verd
Uns dies abans de les votacions, estava cercant una mica d’informació per assabentar-me quins partits polítics incloïen mesures Mediambientals potents, encertades i veritables (amb això no em refereixo a mega-projectes que enlluernin).

Em decep força, que no hi hagi una gran representació d’aquesta qüestió en termes general. És una matèria més, però ni de lluny no sembla que tingui massa rellevància.

Jo de política no hi entenc, vaja, però escoltava en un informatiu, que tant a França com a Alemanya els partits verds estan guanyant representació en el Parlament.

I és que penso que ni tan sols les qüestions Mediambientals haurien de definir a un color o un partit en concret, donat que haurien de constar en totes les forces polítiques, si no és per convicció, que ho sigui per obligació.

És una matèria ineludible i segurament, en això tots podem estar d’acord.
Hi ha aspectes que no es poden obviar ni ajornar.

Però com passa sovint, tant a Catalunya o Espanya (al sud d’Europa, vaja) ... Anem sempre de remolc.
Cristina Gómez


Toros, trabajo, cultura y fiesta

¿Por qué insisten ciertos colectivos y también determinadas formaciones políticas en querer aniquilar todo aquello que forma parte desde hace siglos de la historia de nuestro país? En concreto me refiero al mundo de los toros, un mundo que es arte, fiesta, cultura y pasión. Este verano pasado, plazas como Valencia, Palma de Mallorca (al final se ha hecho justicia), Pamplona, Sevilla, Madrid…, llenas a rebosar, y en cambio, en Barcelona ya no tenemos toros (pero todo se andará). ¿Por qué? Porque es una fiesta nacional, y aquí ya se encargaron de aniquilarla. ¡Qué tiempos aquellos de plazas llenas como la Monumental y Las Arenas! El toreo en España, Francia y Latinoamérica (Méjico y Colombia a la cabeza) siempre ha sido sinónimo de bonanza económica, de negocio legal y de creación de puestos de trabajo. Los toros, pese a quien le pese, son un bien cultural, social y económico. Por último, desde estas líneas quiero mostrar mi agradecimiento a los medios de comunicación que siguen informando y dando cobertura a las noticias del toreo.
José Antonio Avila López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública