L'AUP creu que l'Ajuntament "s'ha rendit" davant la probable obertura de Can Balasc
Acusa el govern de tenir por a la inhabilitació si s'oposa frontalment al projecte de l'abocador
Política | 22 de novembre de 2019

REDACCIÓ
L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) considera que l'Ajuntament no està fent tot el possible per evitar l'obertura de l'abocador de Can Balasc. Ahir es va aprovar en Junta de Govern l'admissió a tràmit del Projecte d'Actuació Específic (PAE) de Can Balasc, presentat per l'empresa AJK Inversiones Cantábricas y Portuarias SL, una de les filials de TMA Grupo Sánchez.

La formació política critica que l'Ajuntament trigués 26 dies a comunicar que l'empresa havia presentat de nou el PAE, tant als grups municipals de l'oposició, com a la plataforma Rubí sense abocadors, i creu que hi ha moltes actituds que indiquen que l'Ajuntament té poca voluntat d'aturar l'obertura, segons ha explicat Jordi Muntan, de l'AUP: "La publicació del primer PAE setmanes després de la seva admissió a tràmit, haver fet els ulls grossos davant les múltiples denúncies d'abocaments il·legals o no extremar la vigilància a Can Carreras tres anys després del seu tancament oficial", ha enumerat.

"Totes aquestes accions poden fer pensar que existeix algun interès que se'ns escapa, però el que indica tot el que ha passat últimament és que l'Ajuntament definitivament ha abaixat els braços i s'ha rendit davant d'un monstre, com és el grup Sánchez", ha afirmat l'exregidor de l'Alternativa, que insisteix que el govern municipal "no està disposat a córrer cap risc per por a ser inhabilitats i perdre la cadira i el sou, amb la qual cosa el missatge que envien és que toca rendir-se".

D'altra banda, l'AUP està decebuda amb el paper que està jugant En Comú Podem en aquesta qüestió, ja que creu que el que fa és "encarregar estudis i tirar pilotes fora, traslladant tota la responsabilitat a la Generalitat i sense exercir la pressió que s'esperaria d'un grup d'activistes com el seu".

Tot i la probable obertura de l'abocador de Can Balasc, l'AUP diu que col·laborarà i farà una crida a la ciutadania per sumar-se a mobilitzacions, a la presentació d'al·legacions o altres accions de protesta i demana al consistori que posi a disposició les eines tècniques, jurídiques i comunicatives per "evitar que Can Balasc obri, i, si obre, que l'Ajuntament destini tots els recursos necessaris perquè l'empresa compleixi estrictament amb la normativa".

A més de les crítiques polítiques, l'AUP presentarà una moció al Ple que insta al consistori a destinar tots els recursos per realitzar inspeccions a camions i vigilància en els abocaments des del primer dia que l'abocador de Can Balasc entri en funcionament i denunciar cada cop que es detecti algun incompliment. El text també demana organitzar una campanya informativa als veïns i les escoles afectades.
L'obertura de Can Balasc sembla cada vegada més imminent. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
Sí a l’escola pública