La colla Petits Galzeran, tercera de Catalunya en sardanes de punts lliures
Cultura | 25 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La colla Petits Galzeran de l’Escola de Sardanes Flor de Neu ha rubricat la seva excel·lent temporada de competició sardanística amb una tercera posició en el Campionat de Catalunya de Punts Lliures, disputat aquest diumenge al Pavelló Lluís Bachs del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (CEiEG).

La gran festa dels Punts Lliures s’ha celebrat a Girona amb motiu dels cent anys de l’entitat organitzadora, CEiEG. Els Punts Lliures és la modalitat més espectacular del món de la sardana. Les colles creen passos, coreografies, formes geomètriques i combinacions visuals molt diferents de les de la sardana tradicional. És un espectacle i una exhibició de força física per part de tots els dansaires. En el pavelló es van donar cita unes 20 colles de les categories alevina, infantil, juvenil, gran i veterana.

El bon nivell exhibit per les tres colles infantils – a més de la rubinenca, Petits Tarragona Dansa i Escarlata de Lleida- ha fet que les tres formacions hagin quedat empatades a punts en primera posició, una situació insòlita a la qual no s’havia arribat mai. En la seva actuació, la colla rubinenca ha quedat tercera en la primera sardana – L’amic Homar- mentre ha quedat primera en la segona –Batecs de poble-. Això ha fet que els rubinencs hagin empatat a punts amb les colles tarragonina i lleidatana.

El jurat finalment ha decidit, després de considerar criteris com l’originalitat en l’execució de la sardana, la dificultat dels passos o el vestuari, que els campions dels Punts Lliures fossin la colla Escarlata i, en segon lloc, Petits Tarragona Dansa. Totes tres colles amb poques dècimes de diferència.

La colla infantil ha rebut l’escalf d’unes 60 persones, entre pares i mares, familiars i monitors. Des de les grades han exhibit pancartes animant la colla i fins i tot s’han enfundat guants de color blau – el de la colla- per aconseguir més efectivitat.

A més d’aquest tercer lloc en el campionat de Catalunya de Punts Lliures, Petits Galzeran van quedar en tercera posició del campionat de Catalunya i també tercers en revesses en el còmput de Catalunya. El palmarès es completa amb la primera posició del campionat territorial de les comarques barcelonines.

La junta de l’escola ha volgut agrair el paper dels monitors en tota la temporada: “Per la dedicació incondicional amb els dansaires, per com els motiveu, per la vostra tasca educativa, pel bon ambient que genereu, i per les ganes de seguir treballant per mantenir l'escola de sardanes. Sou el motor que tiba de la canalla i ells us segueixen on calgui”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí