Participativa 17a edició de la Diada Sardanista de Rubí
Cultura | 25 de novembre de 2019

Lara López
El bon temps va acompanyar aquest diumenge la celebració de la Diada Sardanista de Rubí, que ha arribat a la seva 17a edició. La Diada, organitzada per Foment de la Sardana de Rubí, va ser força participativa i, com és habitual, va oferir una audició i ballada de sardanes al matí i un concert de sardanes amb música per a cobla, a la tarda.

La plaça de Catalunya va acollir l'audició del matí, de la mà de la cobla Ciutat de Girona, agrupació musical que ha estat present en totes les edicions de la Diada. La prestigiosa cobla va interpretar alguns temes com 'Amunt i Endavant' de Pere Fontàs; 'Baix Empordà' de Josep Auferil; 'Platges de Lloret' de Vicenç Bou; '75 i Seguim', de Xavier Forcada o 'Colla Banyoles', de Manel Saderra; entre d'altres. La cobla Ciutat de Girona té com a director a Jesús Ventura, acompanyat d'Òscar Sànchez (flabiol), David Plans (tible), Josep Coll (tenora), Joan Remacha i David Hidalgo (trompetes) i Enric Estrada (fiscorn).

A la tarda, l'església de Sant Pere va ser l'escenari del concert de sardanes i música per a cobla. Unes 150 persones van gaudir de l'actuació de la Cobla de Girona, que va tocar temes que van arrencar els aplaudiments dels assistents com 'Mil·lenari de Rubí', de Miquel Tudela (dedicat a la nostra ciutat), 'Empordanesa', de Joaquim Serra; o 'El moreno i el rosset' (obligada de tible i fiscorn), de Pau Marons.

La segona part del concert va seguir amb peces musicals bastant populars com 'El monestir de Ripoll', de Manel Saderra; 'Viladesau i el mar (suite)', d'Antoni Mas; 'Alt Empordà', de Ricard Viladesau; o 'Niu d'amor' (vals boston), d'Andreu Monné i Bernat Castillejo. Josep Puigventós, membre del Foment de la Sardana de Rubí, ha valorat de forma positiva la participació en la Diada, que va comptar amb rubinencs i gent d'altres municipis veïns que van gaudir de la música tradicional.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí