Cada dia es presenten cinc denúncies per violència masclista a la comarca
Actualitat | 25 de novembre de 2019

REDACCIÓ
Cada dia es presenten al Vallès Occidental cinc denúncies per violència contra les dones, segons recull un informe fet públic pel Consell Comarcal i elaborat per l’Observatori comarcal. Aquest informe també recull que sis de cada deu sol·licituds d’ordres de protecció a víctimes de violència de gènere a la comarca són denegades, un 60,4%. Una dada que és notablement superior que la de l’àmbit provincial (47%), Catalunya (46,2%) i en particular l’estat espanyol (29,8%). L’any 2018 es van tramitar 442 ordres de protecció a víctimes de violència de gènere als jutjats i tribunals dels partits judicials del Vallès.

Pel president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, “la xifra de 5 denúncies al dia a la comarca ens preocupa molt, però també ens preocupa que disminueixen el nombre de sol·licituds d’ordres de protecció i que, de les demanades, se’n deneguin el 60%”. Per a Giménez, no s’estan aplicant els mateixos criteris al Vallès Occidental que a la resta de Catalunya i Espanya i “hem de ser capaços de corregir aquesta situació”. En aquest sentit, apunta que no pot ser que des de les administracions es demani a les dones que siguin valentes i denunciïn la violència i després aquestes no trobin el suport de l’administració.

Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Miriam Casaramona, ha destacat que el Servei d’Informació i Atenció a les dones del Vallès Occidental va atendre l’any passat 1.590 dones que patien algun tipus de violència de gènere i el 98% de les trucades a la línia d’atenció contra la violència eren per violència psicològica.

Cal recordar que el 2018 dues dones van ser assassinades a la comarca, una d’elles a Rubí, víctimes de la violència de gènere. Des de principis d’any, hi ha hagut dues noves víctimes. L’any 2018 es van registrar 2.027 denúncies per violència de gènere al Vallès Occidental, 8 de cada 10 van ser a partir d’atestats policials amb denúncia de la pròpia víctima, i es van dictar 179 sentències per violència de gènere, de les quals el 86,6% van ser condemnatòries.
Les dades de violència masclista al Vallès són preocupants. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí