L’Alternativa crea una comissió feminista de dones de Rubí
Política | 26 de novembre de 2019

REDACCIÓ
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha impulsat una comissió feminista amb la intenció de crear un espai de treball no mixt, formada per dones diverses de Rubí que té l’objectiu de “posar la vida i el feminisme al centre del nostre dia a dia”. La propera trobada d’aquesta comissió feminista serà el 4 de desembre a les 19 hores al Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals (CRAC).

En aquest context, tornaran a presentar al Ple una moció, ja aprovada el novembre del 2015, per la creació d’un centre d’empoderament feminista. En aquest sentit, iniciaran un centre d’empoderament feminista itinerant pels barris de Rubí amb la intenció de “veure amb ulleres feministes tots els racons de la ciutat”, parlant d’urbanisme, de com se senten les dones en l’espai públic, de les situacions de violència, etc.

La formació política ha pres aquesta iniciativa, ja que considera que la resposta de les institucions a la violència masclista és insuficient. L’Alternativa critica que les administracions “dediquin una setmana als fets, obligades per l’agenda pública, en lloc d’estructurar propostes transversals i valentes” i carreguen contra els cossos policials, ja que consideren que “ofereixen una resposta on la dona ha de renunciar al seu dia a dia, amb un sistema pensat per la gent que té la seva documentació regulada”. A més, critiquen també el sistema judicial, que “emmascara lleis pensades i fetes per homes, que perpetuen la dona com a víctima, abocant-la a la justificació contínua”.

L’AUP ha recordat que des del 2003, quan es van començar a recollir dades oficials, s’ha comptabilitzat l’assassinat de més de 1.000 dones, superant les 854 víctimes d’ETA.

D’altra banda, l’Alternativa ha iniciat una campanya sota el lema ‘Treu la targeta lila’, que demana a la ciutadania que assenyali els comentaris masclistes, les actituds o les discriminacions.
L'AUP vol que la ciutadania assenyali les actituds masclistes. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí