Rubí oferirà una conferència a la cimera mundial del clima a Madrid
Actualitat | 28 de novembre de 2019

REDACCIÓ
El projecte 50/50 de les escoles, impulsat a Rubí el 2012 per fomentar l’estalvi energètic, serà protagonista en la cimera mundial del clima de les Nacions Unides que tindrà lloc entre el 2 i el 13 de desembre a Madrid. Més conegut com a COP25, la cimera mundial havia de ser a Xile, però per la inestabilitat política, el país sud-americà finalment ha desistit d’acollir la trobada. Es preveu que a la cima assisteixin prop de 25.000 persones de 200 estats del món.

L’Ajuntament de Rubí presentarà a Madrid el projecte 50/50 a través d’una conferència titulada ‘L’escola com a llavor del canvi’. L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha explicat que “des que el projecte es va posar en marxa al municipi s’ha replicat en diferents ciutats i ara 14 milions de persones a l’estat espanyol copien un model que va néixer a Rubí” i ha destacat la importància que una ciutat de 80.000 habitants tingui “un projecte a presentar en aquest espai d’excel·lència”.

El projecte 50/50 consisteix en què la meitat de l’estalvi energètic que aconsegueixen els equipaments es reinverteix posteriorment a les instal·lacions i s’aplica a totes les escoles públiques de la ciutat i alguns equipaments esportius.
La cimera havia de tenir lloc a Xile, però al final es farà a Madrid.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou