Rubí oferirà una conferència a la cimera mundial del clima a Madrid
Actualitat | 28 de novembre de 2019

REDACCIÓ
El projecte 50/50 de les escoles, impulsat a Rubí el 2012 per fomentar l’estalvi energètic, serà protagonista en la cimera mundial del clima de les Nacions Unides que tindrà lloc entre el 2 i el 13 de desembre a Madrid. Més conegut com a COP25, la cimera mundial havia de ser a Xile, però per la inestabilitat política, el país sud-americà finalment ha desistit d’acollir la trobada. Es preveu que a la cima assisteixin prop de 25.000 persones de 200 estats del món.

L’Ajuntament de Rubí presentarà a Madrid el projecte 50/50 a través d’una conferència titulada ‘L’escola com a llavor del canvi’. L’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha explicat que “des que el projecte es va posar en marxa al municipi s’ha replicat en diferents ciutats i ara 14 milions de persones a l’estat espanyol copien un model que va néixer a Rubí” i ha destacat la importància que una ciutat de 80.000 habitants tingui “un projecte a presentar en aquest espai d’excel·lència”.

El projecte 50/50 consisteix en què la meitat de l’estalvi energètic que aconsegueixen els equipaments es reinverteix posteriorment a les instal·lacions i s’aplica a totes les escoles públiques de la ciutat i alguns equipaments esportius.
La cimera havia de tenir lloc a Xile, però al final es farà a Madrid.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí