La situació d’ERO de diverses empreses de la comarca podria afectar més de 1.100 llocs de treball
Economia | 29 de novembre de 2019

REDACCIÓ
La situació d’Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) que viuen diferents empreses de la comarca podria afectar a 1.171 treballadors i treballadores. Davant la situació, dimecres es van reunir al Consell Comarcal les alcaldies dels municipis amb multinacionals en situació d’ERO, representants de CCOO i UGT, membres de les delegacions sindicals de les empreses afectades, de la Diputació i de la Generalitat.

Durant la trobada, es va remarcar la necessitat de reactivar el Pacte Nacional per la Indústria per afrontar la situació i activar els 1.844 milions d’euros pressupostats per a aquest pacte per endegar diferents accions, per prevenir i fer front als expedients de regulació en un sector estratègic en la comarca com és la indústria. El 12 de desembre, els representants comarcals es reuniran amb la directora general d’Indústria en una trobada del Grup impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. En aquesta reunió, li presentaran un seguit de propostes per poder treballar conjuntament en el marc de la col·laboració que ja existeix entre el Pacte per la Reindustrialització de la comarca i el Pacte Nacional per a la Indústria.
A més de la situació d’incertesa de Continental, a Montcada han confirmat un ERO Te Connectivity i General Cable, i a Sant Quirze, Huayi Compressor.

Per l’alcaldessa de Rubí, “estem parlant de llocs de treball, de persones i famílies que estan vivint una situació molt delicada i de molt patiment. Hem plantejat que s’utilitzin totes les eines que tenim a escala de país i el Pacte per la Reindustrialització que tenim a la comarca; i que busquem la manera d’acompanyar aquestes situacions des de totes les administracions”. Martínez també ha assenyalat que “esperem que la reforma laboral a Madrid deixi de ser una realitat com més aviat millor, perquè està permetent que hi hagi empreses i empresaris que decideixin sobre el futur de moltes famílies”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’illa de llum i el laberint, principals atractius de l’encesa de l’enllumenat de Nadal a Rubí
Més de 300 abonats, principalment a Les Torres, encara continuen sense llum
Rubí explica a la cimera mundial del clima el projecte 50/50
Les obres per reparar el col·lector de Can Xercavins s’iniciaran el 2020
Arrenca una nova campanya comercial de Nadal
Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí