Fridays for Future protesta contra el consumisme massiu en la seva primera manifestació a Rubí
Actualitat | 2 de desembre de 2019

Lara López
Una quarantena de joves va protestar contra el consumisme massiu i el canvi climàtic el passat divendres al vespre a Rubí, en la primera manifestació de Fridays for Future a la nostra ciutat. El moviment Fridays for future Rubí, iniciat fa dues setmanes, va convocar la seva primera manifestació coincidint amb el Black Friday, que va comptar amb el suport de companys de Sabadell i Sant Cugat.

Els manifestants van iniciar la protesta a la plaça de la Nova Estació, on van llegir un manifest contra el consumisme massiu del Black Friday, que consideren “un model de consum imposat per les multinacionals, destinades a generar beneficis i que sentencia la vida al nostre planeta”. Tot seguit, van iniciar una marxa per l’illa de vianants amb pancartes amb lemes com “Emergència climàtica” o “Hi ha més plàstic que sentit comú” fins a arribar a la Plaça Doctor Guardiet, punt on va acabar la mobilització.

Clàudia López, representant de Fridays for Future Rubí, va assenyalar que “El Black Friday promou un consum massiu innecessari que té un gran impacte mediambiental i això ens repercutirà en un futur”. En aquest sentit, Roger Miralles, de Fridays for Future Sabadell, afegeix que aquesta campanya comercial genera molts més residus i emissions de CO2 a causa de la multiplicació d’enviaments exprés.

Orla Perry, de Fridays for Future Sant Cugat, va recomanar comprar roba només quan sigui necessari i no fer grans compres en un mateix dia, i des de la plataforma també recomanen practicar l’intercanvi de roba i la compra en tendes de segona mà per promoure un consum de proximitat més sostenible.
Els joves es van manifestar pel centre de la ciutat. / L.L.
El moviment ecologista critica la despesa en l’enllumenat de Nadal a Rubí
La manifestació va coincidir amb la inauguració de la pista de gel i l’encesa de les llums de Nadal a Rubí, tema sobre el qual van opinar des de l’entitat. “A tothom li agrada veure llums de Nadal, però creiem que és innecessària aquesta gran despesa que es podria centrar en altres coses que la ciutadania necessita”,va afirmar Clàudia López. La rubinenca considera que les llums nadalenques i la pista de gel són molt contaminants per l’energia que requereixen.

A Fridays for Future Rubí han decidit convocar una manifestació al mes, igual que fan a Sabadell, per tal de reunir el nombre més gran de persones. Alhora volen emprendre accions per conscienciar la ciutadania sobre el canvi climàtic, que és el seu principal objectiu. El col·lectiu es reunirà quinzenalment a l’espai Lectors al Tren! per celebrar assemblees i ja estan preparant xerrades a escoles i manifestacions per la ciutat. Conviden a qualsevol nen, jove o adult a participar amb ells a través del seu Instagram, Twitter o enviant un correu a fridaysforfuturerubi@gmail.com.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats