Alumnes de La Serreta engegaran una campanya de recollida d’aliments per als més necessitats
Actualitat | 2 de desembre de 2019

REDACCIÓ
‘Aliments per a tothom’ és el títol del projecte solidari i educatiu en el qual estan treballant alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’institut La Serreta. La iniciativa té com a objectius bàsics dissenyar i realitzar una campanya de recollida d’aliments per part dels alumnes i alhora que l’alumnat prengui consciència del malbaratament alimentari i de les desigualtats socials.

Els aliments recollits a la campanya es faran arribar a les persones i famílies més vulnerables de la ciutat a través de les entitats socials Càritas, Frater Nadal i ASAV. L’alumnat que participa en el projecte serà l’encarregat de muntar la campanya i de conscienciar i encoratjar els seus companys per aconseguir un gran recapte.

A més, els estudiants reflexionaran sobre el problema del mabaratament alimentari i els desequilibris existents a la societat, i sobre el model agroalimentari actual i els impactes socials, ambientals i econòmics que comporta aquest. Per complementar l’activitat, els alumnes assistiran a xerrades d’experts.

D’altra banda, des de 1r i 3r d’ESO treballaran un mercat de cultures del món, a partir de la diversitat multicultural del centre, centrant-se en la recerca i l’aprenentatge de les cultures que més representen l’alumnat. Així, aprofitant el projecte del curs passat de decorar l’institut per les festes de Nadal, enguany fan un pas més en les cultures del món en aquesta època de l’any amb un mercat amb els productes de les diferents cultures que l’alumnat haurà fabricat.

Des de l’institut, assenyalen que amb aquests projectes volen que l’alumnat entengui la diversitat que ens envolta a l’aula, al centre i a la ciutat i que sigui conscient del món en el qual vivim per fer-ho una mica més humà, respectuós amb les diversitats i socialment una mica més just.
La campanya d'aliments està impulsada per l'institut La Serreta. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Rubí, en alerta per risc de ventades
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Les obres del Casino s’iniciaran finalment a l’abril, segons el govern
Es conforma la primera executiva d’En Comú a Rubí
La Generalitat avala provisionalment l’obertura de l’abocador de Can Balasc