S’instal·len dispositius electrònics als comerços per millorar la recollida de cartró
Actualitat | 11 de desembre de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament està instal·lant aquest mes a les façanes de diferents comerços de la ciutat uns dispositius electrònics (TAG) per intentar millorar la recollida porta a porta del paper i cartró comercial.

El TAG és un instrument que permet, entre altres, disposar d’una base de dades actualitzada dels comerços que participen en el sistema de recollida porta a porta d’aquesta fracció i, per tant, poder-los aplicar la corresponent bonificació a la taxa de residus.

La implantació d’aquest aparell persegueix tres objectius. En primer lloc, garantir una actualització constant dels establiments que efectivament participen en el sistema de recollida porta a porta del cartró comercial. Així, es pot comprovar ràpidament quines botigues tenen dret a la bonificació de la taxa de residus prevista per a aquest concepte i, paral·lelament, es poden evitar vessaments incontrolats als contenidors públics per part de comerços que haurien d’utilitzar el sistema porta a porta del cartró i, en canvi, no ho fan.

En segon lloc, controlar que el servei s’estigui duent a terme de forma correcta, és a dir, que els cartrons es deixin a la façana de la botiga a partir de les 20 hores, plegats i sense cap altre residu barrejat. I per últim, fer el seguiment de la separació del cartó comercial que realitzen els establiments.

El TAG ja s’utilitza amb èxit en el marc del servei de recollida porta a porta de les cinc fraccions als polígons industrials i de l’orgànica al centre de la ciutat i ara es vol fer un pas més i s’aplicarà al cartró comercial.
Les botigues han de deixar el cartró davant el seu establiment a partir de les 20 hores. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més d’una quarantena de carros i carruatges participaran a la 161a Festa de Sant Antoni
Ingressen a presó dos traficants de drogues que venien haixix a menors d’edat de Rubí
La plantilla de Continental segueix de ple la vaga i exigeix a l'empresa més transparència i que segui a negociar
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Els treballadors de Continental anuncien dues jornades de vaga
Posen en marxa un servei d’atenció i orientació per a persones refugiades que arriben a la ciutat