S’instal·len dispositius electrònics als comerços per millorar la recollida de cartró
Actualitat | 11 de desembre de 2019

REDACCIÓ
L’Ajuntament està instal·lant aquest mes a les façanes de diferents comerços de la ciutat uns dispositius electrònics (TAG) per intentar millorar la recollida porta a porta del paper i cartró comercial.

El TAG és un instrument que permet, entre altres, disposar d’una base de dades actualitzada dels comerços que participen en el sistema de recollida porta a porta d’aquesta fracció i, per tant, poder-los aplicar la corresponent bonificació a la taxa de residus.

La implantació d’aquest aparell persegueix tres objectius. En primer lloc, garantir una actualització constant dels establiments que efectivament participen en el sistema de recollida porta a porta del cartró comercial. Així, es pot comprovar ràpidament quines botigues tenen dret a la bonificació de la taxa de residus prevista per a aquest concepte i, paral·lelament, es poden evitar vessaments incontrolats als contenidors públics per part de comerços que haurien d’utilitzar el sistema porta a porta del cartró i, en canvi, no ho fan.

En segon lloc, controlar que el servei s’estigui duent a terme de forma correcta, és a dir, que els cartrons es deixin a la façana de la botiga a partir de les 20 hores, plegats i sense cap altre residu barrejat. I per últim, fer el seguiment de la separació del cartó comercial que realitzen els establiments.

El TAG ja s’utilitza amb èxit en el marc del servei de recollida porta a porta de les cinc fraccions als polígons industrials i de l’orgànica al centre de la ciutat i ara es vol fer un pas més i s’aplicarà al cartró comercial.
Les botigues han de deixar el cartró davant el seu establiment a partir de les 20 hores. / Ajuntament
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats