VR critica la reducció de la partida d’habitatge en la proposta de pressupost del govern local
Política | 12 de desembre de 2019

REDACCIÓ
Veïns per Rubí (VR) ha fet una valoració de la proposta inicial de pressupost 2020 que l’equip de govern local, format pel Partit dels Socialistes i En Comú Podem, ha fet arribar als diferents grups municipals. La formació, en primer lloc, ha tornat a lamentar el retard en la informació facilitada per l’executiu, ja que segons la Llei d’Hisendes Locals el pressupost general s’ha de remetre abans del 15 d’octubre, i no va ser fins al 28 de novembre quan van rebre la proposta i incompleta: “Tenim les fitxes del pressupost i resums d’aquest i cap més documentació de la resta de l’expedient”.

A partir de la informació que disposen, VR ha manifestat la seva sorpresa per “la reducció del pressupost d’habitatge, que té una relació directa amb la reducció del pressupost de l’empresa municipal Proursa, de més d’un 40%”. Des del partit, apunten que Proursa és l’encarregada de gestionar les polítiques d’habitatge social a la ciutat i critiquen que el pressupost “no contempla cap partida destinada a la compra d’habitatges pel sistema de tanteig i retracte, cap nova promoció d’habitatge públic ni l’adquisició de sol d’ús residencial o treballs de modificació del planejament vigent que permetin la promoció pública d’habitatge”.

Des de Veïns per Rubí, consideren que això suposa que la proposta política d’habitatge és menys ambiciosa que els anys anteriors i creuen que en mans d’En Comú Podem la situació està empitjorant.

La formació també critica la manca d’inversions, amb un pressupost total inferior al 3%, i la manca de planificació d’aquestes, que denota “improvisació i falta de model de ciutat”. En aquest sentit, VR denuncia que no hi ha inversions en equipaments ni noves infraestructures, ni en la renovació de l’espai públic, i que només es contemplen les obres del Casino, la compra de l’antiga Supersond i l’antiga oficina de La Caixa.

Per tot plegat, VR creu que la proposta de pressupost “és una mala notícia per Rubí” i que amb la incorporació d’En Comú Podem al govern del PSC, la gestió de govern “és pitjor encara que en els anys anteriors”.
Toni García és el regidor de Veïns per Rubí. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més d’una quarantena de carros i carruatges participaran a la 161a Festa de Sant Antoni
Ingressen a presó dos traficants de drogues que venien haixix a menors d’edat de Rubí
La plantilla de Continental segueix de ple la vaga i exigeix a l'empresa més transparència i que segui a negociar
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Els treballadors de Continental anuncien dues jornades de vaga
Posen en marxa un servei d’atenció i orientació per a persones refugiades que arriben a la ciutat