Una mirada nova i positiva sobre l’envelliment
OPINIÓ | 13 de desembre de 2019

MIQUEL RASO. President del Consell de la Gent Gran
El Consell de la Gent Gran tancarà aquest any 2019 amb dues fites que ens permeten iniciar el 2020 amb il·lusió, malgrat el futur de les pensions, eina que el poder econòmic utilitza per generar por en lloc d’aportar solucions. Els pensionistes jubilats tenim molt a dir i fer.

El 25 d’octubre vaig assistir com delegat del Consell de la Gent Gran al 8è Congrés Nacional, celebrat a Sant Fruitós de Bages. Les aportacions dels delegats foren directes i contundents. Entre aquestes, “les persones grans constatem que no tenim ni el lloc ni la visibilitat que ens pertoca en la societat que hem ajudat a construir, un cop finalitzada la nostra vida laboral, passem a un segon pla i restem invisibles”, “no s’aprofita l’experiència ni el treball d’unes generacions que hem protagonitzat grans canvis socials, econòmics i polític al nostre país”, “quan arribem a la jubilació, les nostres condicions i la nostra qualitat de vida es malmeten en funció dels poders econòmics especulatius i (sovint) de l’aplicació política que fan els partits que els obeeixen”...

Aquest any 2019 la institució que representa els ciutadans de Rubí va assolir en el Ple municipal per majoria de tots els regidors l’aprovació del Pla Estratègic en l’àmbit de les persones Grans 2019-2022.

L’Ajuntament de Rubí durant l’any 2018 va estat elaborant, amb el suport de la Diputació de Barcelona, aquest pla estratègic. Per fer-lo, s’han tingut en compte les vuit dimensions que estableix l’Organització Mundial de la Salut: a) participació social i cívica, b) mobilitat i transport, c) accessibilitat i ús dels espais públics i privats, d) habitatge, e) serveis socials i de salut, f) relacions de suport i ajuda mútua, g) respecte, desigualtats i condicions d’inclusió i, h) comunicació i informació.

Cal constatar la participació en l’elaboració del Pla Estratègic de moltes entitats municipals que aportaren propostes tant en l’àmbit social com sanitari, les quals estan recollides com a prioritàries i que moltes d’elles ja són visibles.

Segurament que el pròxim 2020 els membres del Consell de la Gent Gran, conjuntament amb tots els ciutadans de Rubí tant jubilats com professionals, continuarem engrescats en una relació denominada intergeneracional, molt ben acollida a les escoles i instituts de Rubí. També en el Congrés Nacional de la gent Gran es va valorar les relacions intergeneracionals com eina de futur envers l’envelliment actiu.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Més d’una quarantena de carros i carruatges participaran a la 161a Festa de Sant Antoni
Ingressen a presó dos traficants de drogues que venien haixix a menors d’edat de Rubí
La plantilla de Continental segueix de ple la vaga i exigeix a l'empresa més transparència i que segui a negociar
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Els treballadors de Continental anuncien dues jornades de vaga
Posen en marxa un servei d’atenció i orientació per a persones refugiades que arriben a la ciutat