Un centenar de ciutadans i ciutadanes reclamen unes pensions públiques dignes
Actualitat | 14 de desembre de 2019

Lara López
Els manifestants van recórrer el centre per finalitzar a la plaça de la nova Estació. / Lara López
Més d'un centenar de persones van participar aquest divendres al vespre a la manifestació convocada pel Moviment per a unes Pensions Públiques Dignes de Rubí, que en aquesta ocasió va comptar amb el suport de la Plataforma Rubí Sanitat, Rubí Sense Abocadors i treballadors de Continental Automotive a Rubí. Amb consignes com 'No a les pensions misèria' o 'No a les pensions privades', una multitud de rubinencs i rubinenques van manifestar-se pels carrers del centre de la ciutat, des de la Plaça Pere Aguilera fins a arribar a la plaça de la Nova Estació, on van llegir un manifest.

Entre les seves reivindicacions, hi ha el de garantir el sistema públic de pensions i el seu finançament, fixar una pensió mínima de 1.080 euros, acabar amb la desigualtat de gènere en salaris i pensions, derogar els aspectes regressius de les reformes de les pensions del 2011 i 2013, una jubilació anticipada sense penalitzar per no complir els 40 anys cotitzats, la revalorització automàtica de les pensions en funció de l'IPC real o una pensió de viudetat conseqüents amb el sistema públic de repartiment.

A més, el Moviment per unes Pensions Dignes de Rubí va defensar conjuntament amb Rubí Sanitat la derogació del copagament sanitari i el desenvolupament d'una xarxa de centres sociosanitaris públics. Representants del col·lectiu van exigir també la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2011, que consideren ha empitjorat les condicions de vida de gran part de la població espanyola, amb una pèrdua del poder adquisitiu al voltant del 30%.

D'altra banda, els pensionistes van expressar la seva solidaritat amb la plantilla de Continental Rubí, en lluita per la reestructuració de plantilla de la multinacional. Els 760 empleats de la planta rubinenca viuen amb incertesa de mantenir el seu lloc de treball, els quals tenen majoritàriament entre 40 i 60 anys. Núria, una de les treballadores de Continental a Rubí, va afirmar que la multinacional "està trepitjant els seus drets laborals i que volen garantir en el seu futur unes pensions dignes".

El col·lectiu insisteix que ara la situació és insostenible per a molts jubilats, que tenen pensions de misèria, mentre el cost de la vida continua encarint-se.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats