A les acaballes
La ciutat s’apropa al final del 2019 amb inquietuds i incerteses i sense saber què pot passar el 2020. Dos aspectes planen sobre Rubí amenaçadors i són motiu de preocupació de molts veïns, encara que per qüestions diferents. Avui conclou el termini per presentar al·legacions contra la llicència urbanística de l’abocador de Can Balasc, una instal·lació que està a menys de 300 metres d’un nucli de cases i a un quilòmetre exacte d’una escola.

La plataforma Rubí sense abocadors no llença la tovallola i continua amb la seva lluita, ara ja si a la desesperada i contrarellotge, per evitar l’obertura del dipòsit de residus controlat, l’eufemisme que les administracions fan servir per denominar els abocadors. I diem que és un eufemisme perquè de controlat ho és ben poc, com a mínim el que hem tingut a Rubí, que al capdavall, és gestionat pel mateix que gestionarà Can Balasc i, per tant, tot fa pensar en una gestió similar: abocament de residus de forma incontrolada.

La irresponsabilitat de les administracions, Generalitat i Ajuntament, durant tots aquests anys és evident, perquè els controls han estat escassos, sinó inexistents, i el gestor ha sentit la llibertat de fer el que ha volgut, com i quan ha volgut.

L’altre motiu de preocupació de la ciutadania és la situació de la planta de Continental, que té previst vendre la planta o bé tancar la fàbrica en un procés que es pot allargar en el temps, però que és irreversible. Les més de 700 persones que hi treballen tenen al davant mesos d’incertesa i angoixes i hauran de fer front a unes negociacions que, molt probablement, acabaran amb part, esperem que una part mínima, d’aquesta plantilla al carrer, una situació molt preocupant, ja que es tracta de la segona empresa més important de la ciutat.

I enmig d’aquest clima decaigut, arriben les festes de Nadal, una època de joia i il·lusió, especialment per la canalla, però també per als adults, que ens deixem contagiar pels més petits i gaudim del retrobament amb amics i familiars i de llargs àpats al voltant d’una taula.

A la ciutat, hi ha múltiples propostes i activitats per gaudir i per fer que ningú s’avorreixi, des de les clàssiques representacions teatrals com Els Pastorets, passant per iniciatives més ‘modernes’, com la pista de gel. I entremig, les tradicionals cantades de Nadales, els quintos, els espectacles infantils i la màgica aparició del Mag Rubisenc.

Gaudim doncs d’aquesta època! Bon Nadal i feliç Any Nou a tothom!
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos