La rubinenca Natàlia Morata, campiona a Xile del Campionat d’Accés amb Cordes
Esports | 30 de desembre de 2019

REDACCIÓ
La rubinenca Natàlia Morata, que actualment viu a Xile, ha guanyat el Campionat d’Accés amb Cordes, que es va disputar a aquest país sud-americà entre el 13 i el 15 de desembre.

Morata es va imposar a la campiona de l’any passat, la brasilera Cintia Gobo, en una emocionant final. Tot i que Gobo va començar millor la competició, la rubinenca va aconseguir remuntar després de realitzar un gran desgast físic i acabar la prova abans que la seva rival. “Ella té molta més experiència en competicions i és la millor del món en velocitat”, ha explicat Natàlia Morata, que aquests dies es troba de vacances a Rubí.

De fet, la rubinenca fa poc que practica aquesta disciplina, prop d’un any i mig, a la qual va arribar per la seva afició a l’espeleologia. “És una mena de modalitat no reconeguda com a esport, però que comença a organitzar-se a tot el món, sempre promovent-ho com una activitat segura per davant de tot”.

El de Xile no és el primer campionat que disputa Natàlia Morata, que l’any passat ja va participar en aquest campionat i que ha participat amb un equip al Perú i Mèxic. De fet, amb el seu equip xilè competirà al Campionat Mundial de Singapur aquest any.

Última Patagònia
Natàlia Morata es dedica de forma no professional a l’espeleologia, on va començar a principis dels anys 90 amb el grup d’espeleologia del Centre Excursionista de Rubí. Actualment participa amb l’associació francesa Centre Terre fent exploracions a l’arxipèlag Madre de Dios, a la Patagònia. Fa 20 anys que exploren la zona i treballen perquè sigui considerada patrimoni de la humanitat. Precisament, el 20 de desembre, el Centre Excursionista va programar la projecció del film documental ‘Última Patagònia’, que explica l’aventura viscuda a principis del 2019 de diversos exploradors d’aquesta part de l’oceà Pacífic.
Natàlia Morata, durant una prova d’accés amb cordes. / Wilfredo Sepúlveda
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos