Malbaratament socialista
Opinió | 3 de gener de 2020

Montse Soler i Pons Portaveu adjunta Esquerra Republicana – Rubí
El govern del Partit Socialista demostra, una vegada més, no tenir clares quines són les prioritats de la nostra ciutat. Durant aquestes festes de Nadal el govern municipal ha decidit, de manera unilateral, tornar a instal·lar el túnel de llum. Serà el mateix que va enlluernar la ciutat l’any passat, però enguany, a més, han decidit afegir-hi, per si no era suficient, un laberint i dos arbres de llum. Aquests elements, que estaran instal·lats durant un mes al nostre municipi, suposaran una despesa d’aproximadament 300.000 euros. Una despesa excessiva i injustificable, poc sostenible i participativa, i que no serveix per potenciar el comerç de la nostra ciutat. Un malbaratament que no té raó de ser.

Avui dia Rubí té moltes mancances, algunes de molt evidents, com ara l’estat de degradació i deixadesa de molts dels nostres carrers, places i espais verds, tant del nucli urbà com de les urbanitzacions. Això se suma al gran problema que tenim en matèria d’habitatge, al qual no s’ha donat la resposta necessària en els darrers anys de crisi econòmica.

No només aquesta despesa ens sembla un malbaratament dels recursos públics. Malauradament, en podem posar molts altres exemples: la lona del Casino, instal·lada des de fa mesos sense que s’hagin iniciat les obres de reforma, que de moment ha suposat un cost de 30.000 euros, a banda de la despesa del lloguer de la bastida; la reforma del paviment del carrer Francesc Macià, que ha suposat un cost de 200.000 euros; o la proposta de compra del local de l’antiga Caixa de Pensions per un valor de més de 600.000 euros.

A Esquerra Republicana continuarem treballant perquè els diners públics es destinin al que realment necessitem els que vivim el dia a dia de la ciutat. Mentre el govern actual pensa que per brillar la ciutat necessita llums, a ERC pensem que els rubinencs i rubinenques tenen llum pròpia i els diners s’haurien de derivar cap a activitats lúdiques i culturals que ens ajudin a créixer a tots plegats com a societat.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats