Any nou, vells reptes
El 2019 ja és història, acaba un any farcit de molta activitat política, amb moltes protestes al carrer, conflictes, tensions i polèmiques, però també bones notícies i amb alguns reptes assolits.

Un petit repàs ens permet observar que ha estat un any de transició, almenys pel que fa a l’apartat polític. Els rubinencs han participat en tres cites electorals i les tres han estat guanyades pels socialistes, tant les generals -per partida doble i on encara esperem govern- com les municipals. En aquest cas, el PSC i En Comú Podem van signar al setembre un acord per formar un govern de coalició a la ciutat, que ha donat a l’executiu l’estabilitat imprescindible per executar projectes. Ara ja no hi ha excuses, projectes com el Pla d’Equipaments, la reforma dels antics cinemes o la reforma del Casino –que fa un any que hauria d’haver començat les obres– han de tirar endavant, així com l’inici de la redacció del POUM, eternament encallat.

Més enllà de l’aprovació inicial del Pla d’Equipaments i de la Declaració d’Emergència Climàtica, el que més ha destacat d’aquest nou mandat és la polèmica de les llums de Nadal. Rubí ha tornat a ser notícia als mitjans perquè ha estat la ciutat que més s’ha gastat per habitant en aquests ornaments nadalencs lumínics.

Però aquest no ha estat l’únic tema pel qual la nostra ciutat ha ocupat titulars i notícies nacionals. Abans de les eleccions, va esclatar la polèmica sobre el centre de menors no acompanyats que havia d’instal·lar-se a Can Rosés. L’oposició veïnal i, sobretot, la negativa del govern en plena campanya electoral, ho van fer impossible. Pocs mesos després les administracions van aconseguir posar-se d’acord i ubicar els menors en diversos pisos a la ciutat.

Les protestes ciutadanes contra aquest centre no han estat les úniques ni tampoc les més nombroses: durant l’any han sortit al carrer sobretot els pensionistes, la plataforma Rubí Sanitat, i els independentistes, així com la plantilla de Continental, en lluita per salvar els més de 700 llocs de feina.

També han tingut molta feinada a la plataforma Rubí sense abocadors, que continua batallant per evitar l’obertura de l’abocador de Can Balasc, que cada cop sembla més a prop i inevitable.

Arriba un nou any que esperem que ens porti més progrés i benestar i una ciutat millor. Sort i encerts en aquest 2020!
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats