La mŕgia dels Reis d'Orient omple de gent els carrers
Actualitat | 5 de gener de 2020

MARTA CABRERA
Milers i milers de persones han acollit l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que han desfilat pels carrers de Rubí i han pogut sentir de ben a prop el caliu dels rubinencs, que no s’han volgut perdre una de les cites més populars de la ciutat.

Ses Majestats han pogut arribar a la ciutat aquesta tarda grŕcies a la crida de les paraules mŕgiques per part dels infants rubinencs, amb l’ajut, com ja és tradició, del Mag Rubisenc, un dels personatges més enigmŕtics i emblemŕtics de la ciutat. Els Reis d’Orient han aparegut poc abans de les 18.30 hores a l’Escardívol, on milers de persones esperaven la seva arribada i on tot estava a punt per la seva aparició amb un gran escenari. A l’Escardívol els Reis han rebut la clau de la ciutat de mans de l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, una clau mŕgica que els ha de permetre obrir els panys de totes les cases durant aquesta nit i així poder repartir tots els regals amb l’ajut dels seus patges.

Després de l’arribada a l’Escardívol, Melcior, Gaspar i Baltasar, el rei més buscat pels infants, han pujat a les seves carrosses per ser els grans protagonistes de la Cavalcada, que ha tornat a ser molt multitudinŕria, especialment al passeig Francesc Maciŕ i l’avinguda Barcelona, amb els carrers plens per veure passar els Reis d’Orient. A més dels tres reis i les seves majestuoses carrosses, també han participat en la Cavalcada el Mag Rubisenc, el Carter Reial i tot un conjunt de personatges d’animació, com fanalets de llum, fades, estrelles, elefants, camells o planetes. Tampoc s’han volgut perdre la festa els Amics dels Automňbils Antics de Rubí, que han tret a passejar l’antic cotxe de Bombers de Rubí i que carregaven els regals, la banda Rubí Musical S.XXI i l’entitat Les Anades d’Olla de Rubí, que ha recollit els xumets dels nens, entre altres. Ni tampoc han faltat les carrosses de llançaments de caramels, la primera i l’última.

La Cavalcada ha sortit des de l’Escardívol i ha recorregut els carrers del centre. Enguany, en comptes d’apropar-se fins a Les Torres, Ses Majestats s’han desviat pel carrer Cervantes per anar cap al barri del Progrés i el 25 de Setembre. Posteriorment, totes les carrosses de la Cavalcada han retornat pel carrer Cervantes, l’avinguda Barcelona i el passeig Francesc Maciŕ fins a la plaça Doctor Guardiet, on Melcior, Gaspar i Baltasar han fet l’adoració al nen Jesús.

Després, Ses Majestats s’han retirat per agafar forces de cara a aquesta nit, quan hauran de repartir tots els regals.
Els tres Reis d'Orient i el Mag Rubisenc han estat els grans protagonistes de la Cavalcada. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Detingut un rubinenc quan robava amb un altre home en una casa de Sant Cugat
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidŕria per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos