ERC reclama al govern destinar 1 milió d’euros en habitatge al pressupost 2020
Política | 8 de gener de 2020

MARTA CABRERA
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha presentat diverses esmenes als pressupostos inicials del 2020, que es van aprovar fa unes setmanes al Ple amb l’abstenció d’Esquerra. “Vam decidir esperar la resposta definitiva, volem facilitar la vida dels ciutadans i que la ciutat millori, no anem amb idees preconcebudes i per això ens vam abstenir com a gest de bona voluntat”, ha recordat Xavier Corbera, portaveu d’ERC.

Pel que fa al contingut de les al·legacions de la formació republicana, la més destacable és la proposta d’invertir un milió d’euros en habitatge, una partida que s’hauria d’incloure en el pressupost. Segons ha explicat Corbera, “a Rubí hi ha milers de pisos tancats i una oferta estancada amb bombolla immobiliària, davant la rebaixa del govern, la proposta d’Esquerra és que s’incopori a través de l’Institut Català de Finances un milió d’euros destinat habitatge”. El pressupost que l’executiu local destinarà a habitatge el 2020 és un 40% menor que el del 2019.

D’altra banda, ERC també demana en aquestes esmenes que es debati el futur de la Plana del Castell, la passera entre aquest barri i l’Escardívol o els futurs usos de l’edifici del Vapor Nou.

Entre altres demandes, Corbera ha afirmat que cal dotar de més inversió contra incendis i a contingències, dues recomanacions que també fa Intervenció, l’òrgan que s’encarrega de verificar que totes les accions del consistori s’emmarquin dins la legalitat, en el seu informe tècnic del pressupost. L’aprovació definitiva dels comptes es portarà a aprovació definitiva els pròxims dies.

Malgrat tot, el líder republicà no creu que el govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya i En Comú Podem, tingui en compte les al·legacions: “Pensava que existiria un diàleg, però veiem que no, el pressupost el van presentar amb poca antelació i només se’ns va convocar a dues reunions per lliurar-nos documentació”.

Satisfets per la creació d’una taula de negociació
D’altra banda, sobre la recent investidura del socialista Pedro Sánchez amb l’abstenció dels diputats d’Esquerra al Congrés, Corbera s’ha mostrat satisfet pel fet d’haver aconseguit que “es reconegui el conflicte i que hi hagi una taula de negociació, és obvi que hi ha desconfiança, perquè es tracta del PSOE”, però considera que és una qüestió de responsabilitat: “Hem d’utilitzar cadascun dels elements que tenim per resoldre el conflicte i arribar a la República”.
Xavier Corbera, atenent els mitjans de comunicació. / Cedida
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí frega els 300 casos positius de coronavirus segons les darreres dades de Salut
Mor per coronavirus Maria Rusiñol, molt coneguda i estimada a la ciutat per exercir durant molts anys com a infermera
A Rubí s’han registrat fins al moment 135 casos positius de coronavirus
Un hotel de Rubí acollirà malalts de coronavirus de l’Hospital General
La UME està desinfectant la majoria de residències de la ciutat, que estan en una situació límit
L'Ajuntament estudia sancionar TMA per no cessar l'activitat durant el confinament