El Mercat celebra els 40 anys amb una jornada plena d’activitats
Actualitat | 9 de gener de 2020

REDACCIÓ
El Mercat Municipal de Rubí està d’aniversari, ja que fa quaranta anys de la inauguració del nou edifici. Per celebrar-ho, els paradistes van preparar un munt d’activitats el 3 de gener durant tot el dia, una jornada en què el Mercat va registrar una gran afluència de públic, especialment al matí.

Entre les activitats, hi havia diverses mostres dels paradistes que van voler participar, a més d’actuacions musicals com el concert de la banda Rubí Musical S.XXI, que va ser tot un èxit, i tres exhibicions de ball. També hi va haver lectures de contes amb l’activitat ‘Un cistell de contes’, que va oferir als més petits diverses històries en tres parades de l’equipament comercial.


Història del Mercat
L’actual edifici del Mercat es va inaugurar el 1980, just al costat del carrer Torrent de l’Alba, però el Mercat no ha estat allà sempre. Al contrari, durant els més de cinc-cents anys de Mercat a Rubí –està documentat un mercat al municipi des del 1516– aquest va estar sempre a la plaça que ara s’anomena del Doctor Guardiet, primer en paradetes, després es va afegir una pèrgola on es venia el peix i posteriorment es va construir un edifici a la mateixa plaça, que es va inaugurar el 1931. A partir dels anys 50, aquest edifici es va ampliar amb una planta superior, que és com molts rubinencs el recorden, i així és com es va conservar fins al seu tancament, coincidint amb la inauguració de l’actual Mercat, ja en una nova ubicació.
La banda Rubí Musical Segle XXI va oferir un concert durant la tarda. / J.A. Montoya
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou