‘El viatge de la Marta’ de Neus Ballús, propera projecció del Cicle Gaudí al teatre La Sala
Cultura | 10 de gener de 2020

REDACCIÓ
‘El viatge de la Marta (Staff Only)’ és la primera pel·lícula programada aquest 2020 en el marc del Cicle Gaudí. El film, dirigit per Neus Ballús i amb guió de Pau Subirós i la mateixa Ballús, es projectarà a la nostra ciutat el pròxim divendres 17 de gener al teatre municipal La Sala.

La pel·lícula és un retrat polièdric del turisme occidental a l’Àfrica i de la mirada del turista sobre la realitat africana. La Marta (Elena Andrada), una noia de 17 anys, passa les vacances de Nadal al Senegal amb el seu pare, Manel (Sergi López), i el seu germà petit, Bruno (Ian Samsó).

La fascinació de la Marta pel Khouma, un càmera senegalès que treballa filmant les excursions dels turistes, tensarà la ja conflictiva relació amb el seu pare. Els vídeos del Khouma, filmats per satisfer els turistes, permeten a la protagonista descobrir els mecanismes interns del negoci del turisme. Alhora, establirà amistat amb l’Aissatou, una noia que neteja les habitacions de l’hotel, amb qui tindrà una relació més intensa del què s’esperava.

‘El viatge de la Marta’ és una història d’iniciació a la vida adulta, una mirada crítica sobre les desigualtats socials i els perjudicis derivats del turisme dels ciutadans del primer món als països en vies de desenvolupament.

El film ha estat nominat a millor pel·lícula, direcció, protagonista masculí i so als XII Premis Gaudí i ha estat presentat a la secció oficial del Festival de Màlaga 2019, entre altres.

La projecció a La Sala tindrà lloc a les 21 hores i el preu de l’entrada és de 4,5 euros, de 3 euros per als titulars del Carnet Jove i 2x1 per a subscriptors del Club Vanguardia.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Rubí, en alerta per risc de ventades
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Les obres del Casino s’iniciaran finalment a l’abril, segons el govern
Es conforma la primera executiva d’En Comú a Rubí
Víctor Puig, escollit coordinador de Primàries Barcelona