Els treballadors de Continental anuncien dues jornades de vaga
Hi ha dues empreses interessades a adquirir la planta de Rubí
Economia | 13 de gener de 2020

MARTA CABRERA
La plantilla de Continental ha fet una convocatòria de vaga pels dies 15 i 24 de gener davant la situació d'incertesa que estan vivint pel futur de l'empresa. La companyia alemanya va anunciar al novembre una reestructuració mundial que afecta els 760 empleats que la planta de Continental té a Rubí, que podrien perdre el seu lloc de feina.

Els plans inicials de l'empresa era apostar per una reindustrialització, és a dir, vendre la planta a un inversor que es quedi amb la producció, però no descarten tancar l'empresa a llarg termini si no ho aconsegueixen. El calendari que s'havia marcat la direcció de Continental era resoldre durant aquest mes la venda de l'empresa a un possible comprador, i tot i que de moment ja hi ha dues empreses interessades en la compra, encara no s'ha concretat ni de quines empreses es tracta ni si realment hi ha possibilitats que adquireixin la producció.

Aquest és un dels motius pels quals la plantilla de Continental ha convocat la vaga. L'altre motiu és perquè no s'està avançant en formar una taula de negociació per resoldre el futur dels treballadors que quedin fora de la reindustrialització: "La plantilla ha decidit convocar una vaga perquè no estem avançant en cap de les dues línies estratègiques, ni en la reindustrialització ni en les futures sortides dels treballadors que no continuïn", ha explicat Josep Rueda, secretari general de la Federació d'Indústria de CCOO al Vallès Occidental.

El comitè d'empresa té prevista una nova reunió amb la direcció el 22 de novembre, dos dies abans de la segona convocatòria de vaga.

Davant l'anuncia de les dues jornades de vaga, la companyia alemanya ha mostrat el seu "compromís de diàleg amb els treballadors i les autoritats competents", segons ha informat l'agència de notícies Europa Press.
Els treballadors de Continental, durant una manifestació. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou