L’Ateneu inicia un cicle de conferències sobre personatges històrics de Rubí
Cultura | 14 de gener de 2020

REDACCIÓ
Mercè Plantada és una de les figures sobre les quals aprofundirà el cicle.
L’historiador Eduard Puigventós oferirà sis conferències sobre personatges il·lustres de Rubí dins d’un cicle impulsat per l’Ateneu que pretén explicar la història del municipi a través de quatre homes i dues dones: Miquel Oriol, mossèn Malet, Mercè Plantada, Martí Tauler, Antònia Momany i Josep M. Roset.

La primera conferència, que serà el 21 de gener a les 19 hores, se centrarà en Miquel Oriol, un dels propietaris rurals locals més importants de l’època moderna, que va avalar el retaule barroc de l’església de Sant Pere, va ser batlle reial i va lluitar contra els bandolers.

El 27 de febrer, Puigventós explicarà la història de mossèn Malet, un capellà del segle XIX, que va ser el primer defensor dels rabassaires a tot l’estat i que va impulsar un mapa de propietats de Rubí.

Mercè Plantada, que serà la protagonista de la xerrada del 12 de març, va ser una soprano especialitzada en lied del segle XX que va viure a Rubí durant molts anys i que, a més d’impulsar activitats al municipi, va cantar al Palau de la Música i al Gran Teatre del Liceu.

El 30 d’abril es parlarà sobre Martí Tauler, director i mestre de les Escoles Ribas, d’idees progressistes que va ser empresonat pel franquisme i que actualment dona nom a la Biblioteca.

La primera bibliotecària de Rubí, Antònia Montmany, serà la protagonista de la conferència del 28 de maig i el fotògraf Josep M. Roset, guardonat amb la Creu de Sant Jordi, centrarà la xerrada del 18 de juny.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El temporal de vent i pluja deixa diverses incidències a Rubí com arbres i cornises caigudes
Rubí, en alerta per risc de ventades
El cupó diari de l’ONCE reparteix 70.000 euros a Rubí
Les obres del Casino s’iniciaran finalment a l’abril, segons el govern
Es conforma la primera executiva d’En Comú a Rubí
Víctor Puig, escollit coordinador de Primàries Barcelona