Més d’una quarantena de carros i carruatges participaran a la 161a Festa de Sant Antoni
Cultura | 14 de gener de 2020

REDACCIÓ
Rubí es prepara per acollir la 161a edició de la Festa de Sant Antoni Abat, una de les tradicions més antigues del municipi i que enguany tindrà lloc entre el 24 i el 26 de gener. En aquesta edició, el banderer de la festa és Francisco López Velasco i els cordonistes Carmen-Cristina Gherman i Jorge Gómez Fabre.

L’activitat més destacada de la festa, com sempre, és la rua dels Tres Tombs, el 26 de gener, que comptarà amb més d’una quarantena de carros i carruatges, a més dels genets. La desfilada, en la qual participaran uns 200 cavalls, arrencarà a les 12.30 hores des del passeig de Les Torres i finalitzarà a la plaça de Catalunya, on hi haurà la benedicció de les bèsties. El mateix dia hi haurà el tradicional esmorzar del traginer entre les 7.30 i les 11 hores a Cova Solera.

La principal novetat de la 161a edició és que la Societat Sant Antoni Abat, que és qui organitza la festa amb la col·laboració de la Federació Catalana de Tres Tombs i l’Ajuntament de Rubí, ha recuperat les havaneres per cloure la festa. Així, a la carpa que s’instal·larà a la plaça del Doctor Guardiet -ja que el Casino continua tancat- hi haurà l’actuació del grup Son de l’Havana, el 26 de gener a les 19 hores.

Altres activitats relacionades amb Sant Antoni Abat seran la missa en honor al sant, el 24 de gener a les 20 hores a l’església de Sant Pere, i les diverses activitats del 25 de gener, amb la plantada de bandera, la benvinguda dels assistents i el ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet a les 22.45 hores, a càrrec de l’Orquestra Montgrins.
La Festa de Sant Antoni Abat és una de les més antigues de Rubí. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports
Inspecció de Treball inspecciona les obres del carrer Lourdes per possibles irregularitats