El carnet de la Deixalleria serà virtual i permetrà descomptes de fins al 20% en la taxa de residus
Actualitat | 15 de gener de 2020

REDACCIÓ
Les persones que es vulguin beneficiar de reduccions fiscals en la taxa de residus poden fer servir el nou carnet de la Deixalleria. Fins ara, aquest carnet era físic, però a partir d’aquest any l’Ajuntament ha impulsat un carnet virtual que permetrà consultar el percentatge de reducció de la taxa a través de la plataforma https://rubi.deixalleria.cat. Amb un mínim de 3 aportacions a la Deixalleria es farà un descompte del 3%, amb un increment d’un 1% per cada visita per dipositar residus. En un any, es poden acumular un màxim d’un 20% de descompte, en cas que es facin 20 visites.

Les reduccions de la taxa només s’aplicaran per llençar materials que no es puguin deixar als contenidors que hi ha al carrer. És a dir, que hauran de ser residus com oli, ferros i metalls voluminosos, vidre pla, fibrociment amb amiant, electrodomèstics, ferralla, runa, pneumàtics, branques i restes d’esporga, material electrònic, vernissos, dissolvents, roba i calçat, mobles, fusta i altres residus especials.

Per fer el carnet caldrà donar un correu electrònic a la Deixalleria, on s’enviarà el carnet virtual.

Després, en cada visita s’haurà d’ensenyar una captura o bé el carnet imprès. Per aquelles persones que tinguin dificultats o no tinguin accés a internet, els treballadors de la Deixalleria els ajudaran amb el procés.
La Deixalleria recull els residus que no es poden abocar als contenidors que trobem als carrers. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses