Nou programa d’activitats dirigit a la gent gran amb visites culturals, formació i cursos de salut
Actualitat | 15 de gener de 2020

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa la programació estable dirigida al col·lectiu de la gent gran i que porta per títol ‘Gaudeix de la vida en gran!’. Es tracta d’un conjunt d’activitats dirigides a la població major de seixanta anys i que s’estructura en quatre eixos d’activitats: Coneixement cultural; Activitat física i saludable; Expressió, creativitat i cultura digital; i Formació.

En l’apartat cultural s’han programat les dues visites temàtiques ‘Desenterrant el silenci, Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar’ (4/03) i ‘Realisme versus Bucolisme’ (7/05), a més de visites guiades al Monestir de Sant Cugat (24/04), a l’Observatori Fabra (28/05) i a les esglésies de Sant Pere de Terrassa (19/06).

Pel que fa a l’activitat física, s’han programat dos cursos a la Biblioteca, un de mindfulness, que comença el 19 de març i un altre de sexualitat, que arrenca el 20 de març. També hi haurà les sessions d’activitat física ‘Activa’t’, dos dies per la setmana en diferents equipaments. Aquesta és l’única activitat de la programació que no és gratuïta i a la qual cal inscriure’s a l’Oficina d’Esport de l’Escardívol.

A banda, també hi ha un taller de teatre fòrum per desmuntar estereotips sobre les persones grans i un taller d’expressió artística, a més de tallers d’autoestimulació cognitiva i propostes com ‘Anglès per viatjar’ o ‘Voluntariat TIC’.

Per últim, amb relació a les activitats formatives, s’ofereixen els tallers d’estalvi energètic que fa el Rubí Brilla, sessions de lectura en veu alta, clubs de lectura a la Biblioteca i un taller de memòria.

Per tal d’inscriure’s a les activitats i tallers, els interessats poden anar al carrer Prim els dimarts i dimecres de 16 a 18.30 hores i divendres d’11 a 13 hores. Un cop tancar el període d’inscripcions el 15 de febrer, es podrà consultar per telèfon si hi ha places sobrants a través del 93 588 70 77 o bé al 606 300 708.
La programació està pensada per a les persones majors de 60 anys. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses