Mostra al Celler sobre el patrimoni industrial català recuperat
Cultura | 16 de gener de 2020

REDACCIÓ
El Celler de Rubí acollirà a partir d’aquest dijous l’exposició ‘Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català’, una mostra coproduïda pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

L’exposició presenta un conjunt destacat d’intervencions de recuperació i reutilització de fàbriques catalanes, amb la intenció de mostrar les possibilitats que ofereix el patrimoni industrial.

Entre els espais protagonistes de la mostra hi ha el Celler de Rubí, la Fàbrica Electrotècnica Josa –on actualment hi ha la Biblioteca–, l’antiga fàbrica tèxtil L’Escardívol, que ara és un complex cultural, i l’Espona Antiga Fàbrica Cal Gaspà, que actualment és el Centre de Dansa Tradicional Catalana.

‘Espais recobrats. Els nous usos del patrimoni industrial català’, la primera del 2020, es podrà visitar fins al 29 de març a la Sala Cèsar Martinell.

La segona exposició que es podrà visitar al Celler s’inaugurarà el 22 d’abril i servirà per commemorar el centenari de l’antic Celler Cooperatiu. Es podrà visitar una mostra de fotografies i elements audiovisuals a la Sala Cèsar Martinell. El mateix dia s’inaugurarà a la Sala de les Tines una mostra de la col·lecció de quadres de Marta Arañó, una artista de Barcelona que està especialitzada en la pintura amb vi. Les dues exposicions es podran visitar fins al 18 de juliol.


Ampliació de l’horari de l’equipament
Coincidint amb la nova programació del Celler, que seguirà oferint els vermuts musicals, els concerts de l’Escola de Música Pere Burés i activitats familiars alguns dissabtes, s’ha ampliat l’horari d’obertura. Així, l’equipament ara obre els dijous, divendres i dissabtes d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenges d’11 a 14 hores.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses