Neix a Rubí l'espai cultural i expositiu Ull per Ull
Cultura | 20 de gener de 2020

LARA LÓPEZ
Rubí compta amb un nou espai artístic i d'exposicions: l'espai cultural Ull x Ull, gestionat per l'associació del mateix nom, organitzadora del Festival Internacional de Fotografia La Nuu. L'espai cultural Ull x Ull va celebrar la seva inauguració oficial el passat divendres al vespre amb la seva primera mostra de pintura, dibuix i poesia a càrrec de l'artista Blanca Haddad. Una cinquantena de persones van assistir a l'acte d'inauguració d'aquest espai expositiu a la ciutat, dirigit a artistes locals i també d'altres procedències perquè mostrin la seva obra.

El nou espai cultural està ubicat a l'antiga Escola Protestant i Evangèlica de Rubí, al carrer Virgili núm. 9 i estarà obert dijous, divendres i dissabtes de 19 h a 23 h. La iniciativa va arrencar quan, a l'edició passada del Festival de Fotografia La Nuu buscaven un espai on realitzar un dels seus workshops i els organitzadors van decidir organitzar-lo a aquest local. Arran d'aquesta activitat, l'entitat rubinenca va decidir continuar amb diferents activitats culturals i artístiques.

Un dels seus impulsors, el fotògraf rubinenc Carles Mercader, explica que volen "compartir tot el que estigui vinculat a la creació: recitals poètics, projeccions de cinema, dansa, música, teatre de petit format, etc." Les exposicions a l'espai Ull x Ull seran gratuïtes, mentre algunes activitats com concerts podran ser de pagament, depenent de l'artista.

La primera mostra del nou espai són pintures i dibuixos de Blanca Haddad i està formada per una desena d'obres amb esperit feminista. Mostren retrats de diferents dones amb missatges que fan reflexionar sobre la llibertat i expressió del cos femení. Els quadres estaven acompanyats de diversos poemes escrits per Haddad.

La programació d'aquest mes comptarà amb l'actuació de Prostíbulo Poético el proper dissabte 25 de gener. Prostíbulo Poético una agrupació poètica i teatral formada per poetes de diferents procedències que es va iniciar a Nova York i amb una llarga trajectòria a Barcelona. Els seus recitals es caracteritzen pels versos plens d'erotisme i experimentació.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses