El Vallès demana al Ministeri d’Indústria cooperació per reimpulsar la indústria de la comarca
Economia | 21 de gener de 2020

REDACCIÓ
El secretari general d’Indústria i de petita i mitjana empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, Raül Blanco, ha mantingut una trobada amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis pel Pacte per a la Reindustrialització del Vallès Occidental. Durant la reunió, els representants municipals li han explicat l’experiència del pacte a la comarca i li van presentar quatre projectes que s’han prioritzat per donar una resposta efectiva a les noves situacions i dificultats del sector.

Entre aquests, l’alcaldessa de Rubí, Ana M. Martínez, ha donat a conéixer el projecte per a la revitalització dels espais productius que vol modernitzar els polígons, amb mesures com la generalització de la fibra òptica, el foment de les associacions actives o plans integrals de mobilitat, entre altres.

Laura Campos, alcaldessa de Montcada, ha presentat el projecte per a la Prevenció i reacció davant els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO), que vol establir mecanismes de detecció i anticipació de possibles casos de crisi empresarial per abordar-los de forma integral i concertada.

El tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert, s’ha referit al tercer projecte del pla de xoc, que fa referència a la Xarxa i serveis de fabricació digital, mentre que la tinenta d’alcalde de Sabadell, Montse González, ha estat l’encarregada de presentar el projecte ‘El Vallès arrelat a la Indústria’, que vol sensibilizar la societat de la importància del sector industrial.

El representant del govern espanyol, qui ha destacat la tradició industrial del Vallès Occidental i ha felicitat la comarca “pels deures ben fets” en referència al Pacte per a la reindustralització, ha mostrat “tot el suport del ministeri en totes les mesures que s’han explicat durant la reunió i davant la situació actual que viuen algunes empreses”, que han presentat un ERO.
La trobada va tenir lloc divendres passat al Sincrotó Alba a Cerdanyola del Vallès. / Ajuntament de Rubí-Localpress
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses