L’escriptora Montse Barderi presentarà ‘La memòria de l’aigua’ al Racó del Llibre
Cultura | 21 de gener de 2020

REDACCIÓ
Portada del llibre que es presentarà al Racó del Llibre. / Cedida
La llibreria El Racó del Llibre presentarà el 29 de gener a les 19.30 hores el nou llibre de Montse Barderi: ‘La memòria de l’aigua’. Una obra amb la qual l’autora sabadellenca va guanyar el Premi Prudenci Bertrana el 2019.

La novel·la, publicada per Columna, ressegueix la història de tres generacions de dones: la Clemència, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX, la seva filla Rosalia, que viurà el procés d’industrialització, i la Núria, que lluitarà per la formació i la llibertat sexual de les quals les seves avantpassades van ser privades. Es tracta d’una història de misèria, maltractament, incomunicació i discriminació a la Catalunya més pobra.

Escriptora, periodista i filòsofa, Barderi és especialista en estudis de gènere i ha publicat altres llibres com ‘Camí d’anada i tornada’, escrit juntament amb l’actriu Emma Vilarasau, o el llibre il·lustrat ‘Dones úniques. Dones d’aquí que no podràs oblidar’, on retrata més d’una vuitantena de dones catalanes. Durant el 2019 va ser nominada comissària de l’Any Teresa Pàmies.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses