ERC proposa que Rubí s’adhereixi a una xarxa digital de seguretat ciutadania
Una aplicació permet el contacte directe amb el serveis d’emergència
Política | 22 de gener de 2020

MARTA CABRERA
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) proposarà en el Ple de gener que Rubí s’adhereixi a una xarxa digital de seguretat ciutadana que ja estan fent servir altres ciutats com L’Hospitalet, Cornellà, el Prat o Vic. Es tracta de l’aplicació per a mòbils ‘M7 Citizen Security’, que permet contactar amb el centre d’emergències o la Policia Local prement un botó dins de l’aplicatiu digital.

“És una aplicació col·laborativa que pot interactuar informant d’incidències, concretament el que ens interessa a nosaltres és que permeti enviar missatges predeterminats a qualsevol centre d’emergències en cas que estiguem en una situació de violència i no puguem fer una trucada”, ha explicat el regidor republicà, Òscar Arnaiz.

De fet, l’aplicació és útil no només quan les persones usuàries són víctimes, sinó que permet enviar missatges per alertar d’un accident, un incendi, una amenaça o un atracament, entre altres.

D’altra banda, l’aplicació també té un mòdul, que es pot afegir, per informar sobre incidències a la via pública en relació amb el mobiliari urbà, infraccions, problemes d’incivisme, baralles, etc. I un dels aspectes més interessants de ‘M7 Citizen Security’ és que permet a les administracions, en aquest cas seria a l’Ajuntament, enviar a la població alertes per qüestions climàtiques o accidents.
Municipis com L’Hospitalet o El Prat fan ús d’aquesta xarxa.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses