Núvols negres
Rubí ha arrencat l’any amb núvols negres a l’horitzó i no només per la borrasca meteorològica que aquesta setmana hem patit. Encara no fa ni un mes de l’inici del 2020, però el present de la ciutat sembla augurar un futur complicat. Dimecres al migdia, la direcció de Continental va comunicar a l’empresa una Expedient de Regulació d’Ocupació per a tota la plantilla, és a dir, pels 760 treballadors.

L’anunci, no per esperat, deixa de ser alarmant. L’ERO és el primer pas per acomiadar tota la plantilla si Continental no arriba a un acord per vendre les dues plantes de Rubí a una altra empresa. Aquesta seria una situació molt complicada, no només per les famílies afectades, sinó per tota la ciutat. Esperem que no calgui arribar a aquest extrem i que les dues plantes puguin ser reindustrialitzades i que un gran nombre de treballadors puguin conservar el seu lloc de feina.

I és que la situació a Rubí en matèria econòmica no està per llançar coets. En el darrer any, l’estancament de l’atur ha estat un fet i segons les dades de l’Observatori del Vallès, el sou mitjà dels rubinencs està per sota de la mitjana comarcal, catalana i espanyola. Menció a part mereix la bretxa de gènere, a Rubí les dones cobren de mitjana un 21% menys que els homes.

Per tant, sobre la taula tenim salaris més baixos que a la resta de les ciutats, un atur que sembla que ha tocat sostre per baix i un ERO de la segona major empresa de la ciutat. I a tot això, els experts auguren pel 2020 un nou període recessiu de l’economia.

A les males notícies econòmiques se li suma la situació de l’abocador de Can Balasc. Sembla que la seva obertura està cada vegada més a prop i serà molt difícil aturar-la. Tot i aixó, Rubí sense abocadors no es rendeix i tot just aquest divendres farà una trobada ciutadana per preparar una gran manifestació per aturar in extremis el que ja tothom dona per fet, que l’abocador obrirà tot i el llarg historial d’irregularitats denunciades.

Sembla que la ciutat ha començat l’any amb mal peu, però esperem que aquesta situació es pugui revertir en els pròxims mesos. Esperem que, com la borrasca Glòria, després del temporal d’aigua i vent, torni a lluir el sol.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses