L’Ajuntament vol retirar la línia d’alta tensió de Can Fatjó durant aquest mandat
Actualitat | 24 de gener de 2020

REDACCIÓ
El govern local, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), té la intenció de traslladar les línies d’alta tensió de l’avinguda de Can Fatjó durant aquest mandat. El desembre del 2018, l’alcaldessa, Ana M. Martínez, ja es va comprometre a fer possible el trasllat de les línies d’alta tensió amb la intenció que aquest es pogués començar a executar el 2022. Per això, el febrer del 2019 va mantenir una trobada amb Red Eléctrica Española per posar en marxa el projecte.

Ara, l’Ajuntament ha tornat a reunir-se amb Red Eléctrica Española per traslladar-li una proposta de finançament en tres anys i seguir avançant per la retirada de les línies: “Treure la línia elèctrica de Can Fatjó és un compromís ferm de l’equip de govern”, ha explicat Martínez, que calcula que la línia es podrà traslladar abans del 2023: “Espero que puguem veure tancada aquesta cicatriu històrica de Rubí durant aquest mandat”.

L’administració local continua treballant en la proposta d’execució del projecte, que es va iniciar el febrer de l’any passat, però que encara no està enllestida. Un cop estigui redactada la proposta, haurà de ser validada per Red Eléctrica Española.

L’Ajuntament de Rubí finançarà en solitari el projecte de trasllat de les línies, tot i que el 2006 l’Institut Català de l’Energia es va comprometre a sufragar el 80% dels costos del trasllat a través d’un conveni. Un cop acabin les obres, el consistori té previst demanar a la Generalitat la part que li correspon del cost de l’actuació. Es calcula que el trasllat suposarà una inversió d’entre 6,5 i 7 milions d’euros.
La retirada de les línies d'alta tensió és una reivindicació històrica de Can Fatjó. / Arxiu-Mariona López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses