Avís preventiu de contaminació a Rubí per la intrusió de pols africana
Actualitat | 24 de gener de 2020

REDACCIÓ
La Generalitat de Catalunya ha emès un avís preventiu de contaminació a la conurbació de Barcelona, que inclou Rubí, per la intrusió de pols africana. Aquesta arribada de pols afavoreix que se superin els límits de partícules i es preveuen nivells entre moderats i alts de partícules PM10 durant els dies vinents.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l'avís.
Per tal de reduir la contaminació, la Generalitat recomana reduir els desplaçaments en vehicle privat, utilitzar el transport públic, realitzar els trajectes a peu o en bicicleta, utilitzar el cotxe compartit, realitzar una conducció eficient o regular la climatització de les llars.

Els municipis afectats per aquestes mesures en un primer moment eren tots els inclosos en la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric de la conurbació de Barcelona, però ara l’avís s’ha estès també a la resta de Catalunya. Els nivells de la qualitat de l'aire es poden consultar a temps real a través de l'aplicació gratuïta AireCat. En el cas de Rubí, el nivell de qualitat de l'aire aquest divendres és regular, especialment per la concentració de PM10.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
TMA demana la suspensió de la tramitació de la llicència per obrir Can Balasc fins que no es resolgui l’autorització ambiental
La Generalitat detecta irregularitats a l'abocador de Can Carreras
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses