Primeres passes per instal·lar de forma comuna plaques solars en sòl industrial a Rubí
Economia | 4 de febrer de 2020

REDACCIÓ
Un conjunt d’empreses de Rubí fa mesos que treballen en una prova pilot d’autoconsum solar compartit en l’àmbit industrial. Es tracta del primer projecte d’aquestes característiques a l’estat espanyol i és una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Brilla. La prova pilot, que porta per títol Rubí Indústria Circular (RIC), ha arribat a la fase de dotar d’instal·lacions fotovoltaiques els sostres de les empreses que participen en el projecte. Per fer-ho, s’ha impulsat un concurs privat obert a totes les empreses instal·ladores, enginyeries, consultores o empreses de serveis energètics interessades en la instal·lació de sistemes d’autoconsum solar individuals o compartits per les diferents empreses rubinenques que formen part del RIC.

La idea que hi ha darrere d’aquest projecte és la gestió compartida dels diferents recursos dels polígons per tal d’optimitzar costos, reduir les emissions de CO2, crear ocupació i nous perfils professionals i millorar la competitivitat de les empreses que hi participen. Per desenvolupar tota aquesta feina, s’ha posat en marxa un equip gestor del polígon format per especialistes en matèria d’energia, aigua, residus i mobilitat.

L’autoconsum compartit és la principal eina per canviar l’actual model energètic, que es basa en un sistema centralitzat, fòssil i finit. La legislació vigent permet l’autoconsum de repartiment estàtic, que obre la porta a les comunitats energètiques i dona solucions a les empreses que disposen de molt d’espai en coberta i poc consum.

Les empreses que participen en aquest projecte són Jovi, KAO Chimigraf, Imerys Perlita, Innovación y Control de la Energía, Carlos Árboles, Kennametal, Pamole, FLO, Alumec, Cevagraf, Tecno Inoxfred Industrial, Keya i Maqcenter, dels polígons Can Jardí, Ruí Sud, Cova Solera i Ca n’Alzamora.
En el projecte pioner hi participen 13 empreses de Rubí. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El CatSalut vol convertir el CAP Mútua en un centre d’urgències d’atenció primària
Un home que intentava colar-se al tren agredeix tres agents de seguretat de FGC
Gran participació en la rua de Carnestoltes amb una vintena d'acolorides i originals comparses
Andreu Sánchez, gerent de TMA, pendent d’una reunió amb la Generalitat i optimista respecte l’obertura de l’abocador
Els Bombers rescaten un home que havia quedat atrapat per un despreniment a Castellnou
Apollo XXV guanya el Concurs de Comparses de Carnaval 2020