Emotiva edició dels Premis Santa Águeda, que aplega antigues i noves guardonades
Cultura | 10 de febrer de 2020

REDACCIÓ
L’auditori de la Biblioteca va acollir dissabte a la tarda la 17a edició dels Premis Santa Águeda, que organitza el Centro Aragonés de Rubí i que reconeixen la tasca de diferents dones de la ciutat en diferents àmbits.

Entre les guardonades d’aquesta edició, hi ha la periodista de Ràdio Rubí Pamela Martínez, que ha rebut el guardó en la categoria de comunicació. En l’àmbit cultural, la premiada ha estat Abril García, autora del llibre ‘El mechero de la vida’; mentre que en la categoria empresarial, el guardó ha recaigut en Silvia Gaju, directora de l’empresa Sonder Regulación. A més, Mercè Ametller, jugadora del CEB Sant Jordi, ha rebut el premi en la categoria esportiva, mentre que Cristina Roman ha estat reconeguda en l’àmbit social per la seva tasca com a cuidadora de persones amb diversitat funcional i que treballa als pisos tutelats de Ca n’Alzamora.

Les premiades van agrair els guardons i van reivindicar el paper de la dona en la societat.

L’alcaldessa, Ana M. Martínez, va felicitar les dones premiades i va celebrar la iniciativa dels premis: “Treballar per la igualtat efectiva entre dones i homes també significa reconèixer la bona feina que fan les dones en tots els àmbits i donar suport a les entitats com el Centro Aragonés, que cada any les premia”.

L’acte també va servir per presentar el llibre ‘Mujeres de Rubí. Premios Santa Águeda’, de la rubinenca Núria Julià Fosas. El llibre és un recorregut per la trajectòria personal i professional de les 95 dones que han rebut el Premi Santa Águeda fins a l’any passat. La publicació també repassa la història del Centro Aragonés de Rubí, que és l’entitat que promou anualment els guardons. Durant la presentació, Julià va tenir un record per Dora Cabrera, expresidenta d’ADAI, i José Monge, expresident del Centro Aragonès, dos dels principals impulsors del premi. El llibre es pot adquirir per 10 euros al Centro Aragonés.
La presentació del llibre va atraure moltes de les reconegudes anteriorment, el que va fer que l’acte fos especialment emotiu.

L’acte va finalitzar amb una actuació de jotes.
Les dones premiades durant l'acte del dissabte. / Ajuntament-Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Desaparegut un rubinenc des del 4 de maig
Rubí supera els 2.000 casos de contagis de coronavirus
Rubí entra a la fase 1: quines activitats estan permeses?
Rubí passa aquest dilluns a la fase 0,5 del desconfinament
Un grup de joves impulsa una iniciativa solidària per ajudar els immigrants rubinencs que s’han quedat sense recursos
El comerç local i els restaurants reprenen l'activitat a baix ritme i amb moltes dificultats